Citaten uit mijn boek Reiki grip op het begriprond dit onderwerp

Ik vind het zo ongelooflijk spijtig dat sommige mensen hun lichaam als vijand zien, als dief van levensenergie, levensvreugde en levenskwaliteit. Gaan we ons leven leiden of lijden? Je hoort geen verschil tussen leiden en lijden maar het zijn wel twee tegenpolen. 


 
Na lang zoeken kwam ik in 1996 bij prof Lambrecht terecht die chronischevermoeidheidssyndroom (CVS) vaststelde. Ik had deze ziekte in hoge mate, maar was geen makkelijke patiënt, want pillen nemen, was voor mij geen optie. Pillen brachten immers helemaal niet de oplossing dus ging ik zelf op zoek, want ik wou en ik zou genezen! Motivatie en doorzettingsvermogen waren mijn wapens op de heroveringstocht.In 2010 verklaart dezelfde specialist me genezen.
Hier het bewijs!
Ik ben hier heel fier op!
klik op het resultatenblad om het groter te maken zodat je het kan lezen: Ik heb een hele reis gemaakt om er weer boven uit te krabbelen en tijdens deze reis raakte ik nu en dan de weg behoorlijk kwijt. 


 
Er waren wegwijzers waarvan ik de betekenis dacht te begrijpen. 
Ik bewandelde soms doodlopende straten. Ik heb van alles geprobeerd. Ik wou en ik zou genezen. Alle ervaringen hebben mij uiteindelijk gemaakt tot wie ik ben. Zilverpapier dat eenmaal verkreukeld is, kan nooit helemaal glad worden gemaakt. Alles laat zijn invloed na. Maar dit is niet altijd negatief. Ik ben een wijzer mens geworden door te zoeken en te blijven zoeken. Het is de tegenwind die de vlieger doet opstijgen. 

Onze gezondheid is in de laatste decennia voornamelijk een zaak geworden van dokters, specialisten en therapeuten allerhande. We zijn het nu eenmaal gewoon om voor het minste zuchtje naar een dokter te rennen. 

Ons jachtige leven laat nauwelijks ruimte om bij lichamelijke klachten de rust en de tijd te nemen om te kijken naar onze leef- en denkgewoontes. Het is wel makkelijker inderdaad om de verantwoordelijkheid in de schoenen van de ander te schuiven in dit geval de dokter. Die moet ons maar weer gezond maken. Of nemen we zelf onze verantwoordelijkheid op voor ons lichaam, verbinden we ons met onze innerlijke wijsheid? Want die is er wel degelijk! De laatst gesneuvelde in elke oorlog is het gezond verstand. Doe wat nodig is om je gezondheid en energie op een zo hoog mogelijk peil te brengen. Word je eigen meester! 

Ik ben heel moe geweest. Iemand die vroeger zelf een stroper was, kan het best stropers betrappen. 

Ik kan je wel vertellen over mijn eigen ervaringen, maar uiteindelijk ben jij het zelf die de stap moet zetten. Heb je lichaam lief. Luister met je geest naar je lichaam. Negeer met je denken de signalen van je lichaam niet. Voel de signalen en leer ze te interpreteren. Oefen je in het zoeken naar alles wat goed en opbouwend is. Dit zijn de stenen waarmee je de weg naar gezondheid plaveit. Verbittering en zelfbeklag verstikken de zelfgenezende krachten. Je kan het zelfbeklag de mond snoeren. 
 

Waar inzet en goede wil samen ijveren voor positieve doelen, groeit altijd iets wat het leven nu de moeite waard maakt. Wie in verwondering komt, heeft voldoende stof om zijn hele leven zin te geven en het wonder van genezing toe te laten. 

Je kunt het leven op verschillende manieren bekijken. De levensdraad blijft gelijk, of we hem nu lachend of huilend afwikkelen. Ik kwam tot het inzicht dat ik mijn leven op twee manieren kan leven: doen alsof niets een wonder is, of doen alsof alles een wonder is. Ik geloof in de laatste manier. Ik geloof in het zelfgenezend vermogen dat iedereen heeft. 

Ik heb gemerkt dat ik diep van binnen een zelfreinigend en zelfgenezend vermogen heb, dat de kunde van een hele kudde medicijnmannen en wetenschappers ver te boven gaat. En ik kan het nog activeren ook!Zoals ik een computer activeer: door de stekker in het stopcontact te steken en hem aan te zetten, met andere woorden door mezelf aan te sluiten op de voedende liefdesstroom en door de motor van mijn verlangen aan te zetten. Alles wat ik buiten mezelf zoek, kan hoogstens een ondersteuning zijn. 

Juist daar waar ik mijn zwakte voel, kan ik erop rekenen dat er een parel klaarligt om ontdekt te worden, een talent dat ik nog niet onderkend had. 

 
Ik denk dat ieder mens vrij is om zijn keuzes te maken in zijn leven. Ik wou en zou genezen. Ja, dit zinnetje komt drie keer voor in het boek. Ik zie het leven als een dessertbuffet. Heerlijk toch… je staat met je lege bord in je hand en bekijkt alle mogelijke keuzes. Het leven is zoals je het beziet. Ik ging veel cursussen volgen en las boeken en informeerde me. Ik wou van heel veel taarten proeven alvorens te beslissen van welke taart ik het meeste hield. Ik liet de ervaringen doorwerken. Inzichten en relaties tussen de verschillende technieken groeiden.

Je kan ook een boze vinger uitsteken en roepen en tieren: “Ziekte, jij bent de schuld!” Weet dat als je een beschuldigende vinger naar iets of iemand uitsteekt dat er nog 3 vingers naar jou terug wijzen. Jij bent aan zet. Iets of iemand de schuld geven is makkelijk maar het helpt je niets vooruit. Het heeft totaal geen zin. 

 
Ik wil mijn ervaringen delen. Ik heb oplossingen gevonden die voor mij bruikbaar zijn. Misschien kunnen ze ook anderen helpen. 

Geloof niets van wat iemand vertelt maar voel zelf, ga zelf op zoek. 

Wat voor mij werkt is daarom niet DE oplossing voor iemand anders, maar het feit dat je dit boek leest, deze inwijding volgt, wil zeggen dat je op weg bent. Jouw wegenkaart zit in je hart, jouw kompas is je hart, je beschikt over een ingebouwde GPS. 

Op deze manier bezig zijn met je lichaam is een verandering. Veranderen gaat niet zomaar. Veel oude paradigma’s moeten bevraagd worden en kunnen niet langer bestaan en vechten voor hun bestaansrecht. Oude gewoonten en overtuigingen laten zich niet zomaar veranderen. Ik wou en ik zou genezen. Dankzij Reiki en mijn concrete tips bereikte ik resultaat. 
 

Tip van de sluier ont-sluierd :

De menselijke barometer staat niet iedere dag op zonnig, ook al zou je liever altijd stralend en vol energie zijn. 
Uit ervaring wist ik dat ik over tips beschikte maar wanneer ik moe was, wist ik alleen maar dat ik “iets” wist, maar ik geraakte niet bij die informatie. Hier volgt een suggestie die bij mij werkt. Maak een doos met allemaal tips die voor jou kunnen werken. In mijn doos zitten hints, en die roepen herinneringen op als ik ze zie. Zo zit er bijvoorbeeld een dopje van een waterfles in. Als ik dat zie, weet ik weer hoe helend drinken kan zijn, want dat vergeet ik als ik zo moe ben. 

Er zit ook een ballon in. Als ik die zie, denk ik: ik laat mijn moeheid in de ballon vloeien en laat die dan met een volle lading helium opstijgen weg van mij. 


 
Specifiek ten aanzien van vermoeidheidsklachten heb ik een op maat gemaakte info. Ik geef je daarin tips en adressen. Het deksel van mijn doos gaat dan volledig voor jou open. 
 

Soms ben ik nog eens moe en moet ik rusten. Rust is belangrijk. Rust is, zoals alle zeldzame dingen des levens: dansen, spelen, strelen, iets waar je je soms echt moet toe dwingen of het komt er nooit van. Of...je wordt er onverwachts, door koorts, ziekte, overspanning toe verplicht. En dan gaan we er nog van uit dat je rusteloze leven niet plots afgebroken wordt want hoeveel rustelozen gaan niet onaangekondigd de eeuwige rust in? 

 
Hardlopers zijn vaak doodlopers. 

 
Enkele maten rust is ook muziek. Vind de juiste toon en heel je leven wordt muziek. Goede muziek kan trouwens de gevoeligste snaren in ons raken en een energie opwekken die anders zelden wakker wordt. Ga op zoek naar muziek waar je rustig van wordt of omgekeerd waardoor je meer energie krijgt. 


 
Blijdschap bevordert je gezondheid meer dan alle vitaminepillen bij elkaar. Wat maakt je blij? Wat zou je graag doen??? Een vrolijk hart bevordert een goede gezondheid, een sombere geest verzwakt het lichaam. Visualiseer geluk, succes, vriendschap, gezondheid... Breng al deze positieve kwaliteiten door de kracht van je gedachten dichterbij.


Wens je meer informatie?
stuur gerust een mailtje:


Wil je terug naar de hoofdpagina?


Comments