Reiki aanleren van de zelfbehandeling en Reiki-Info


 
In een paar uurtjes kan je info ontvangen over wat Reiki is
en
kan je de zelfbehandeling aanleren!
Wat baat het een hongerige een vis te geven: Leer hem vissen!
Wat baat het mensen afhankelijk te maken van Reiki behandelingen: Leer ze de zelfbehandeling! 
In samenwerking met  het tijdschrift Change:
Myr-I-am wil je leren vissen. Figuurlijk dan, want boven haar website kopt ze “Wat baat het een hongerige een vis te geven? Leer hem vissen! Wat baat het mensen Reiki-behandelingen te geven? Leer ze de zelfbehandeling!” We zouden het zelf niet beter kunnen zeggen. In een paar uurtjes leer je de basis van reiki en legt Myriam uit hoe je jezelf kan behandelen. Met je handen in je haar zitten heeft nog nooit zo’n positief effect gehad.
 
 

 

Reiki-zelfbehandelingDit is een artikel dat ik schreef voor Bliss, je kan het hier lezen, http://www.bliss-magazine.be/item.php?itemno=326&lang=NL)

 

 


Wat baat het een hongerige een vis te geven? Leer hem vissen! Wat baat het mensen Reiki-behandelingen te geven? Leer ze de zelfbehandeling!

Reiki maakt dat je jezelf kan gaan healen! Dit is zo super aan Reiki! Als er iets aan de hand is heb je immers toch altijd jouw eigen handen bij de hand.

Hieronder vind je uit mijn boek een paar handposities.Reiki-zelfbehandeling


Handpositie 1

Handen als een kom op de ogen

Begin met je handen voorzichtig op de ogen te leggen, zonder druk uit te oefenen. Leg beide handen naast elkaar op het gezicht. Hou deze positie aan totdat het energiegevoel in je handen verandert. Dit is meestal na 3 min.

Het hoofd is Yang, door te starten met het gezicht wordt de energie in heel het lichaam wakker gemaakt.

De eerste positie brengt linker- en rechterhersenhelft met elkaar in verbinding.

Als je hoofdpijn hebt of je bent gespannen brengt de eerste positie al onmiddellijk verlichting.

Handpositie 1 stimuleert de circulatie die zorgt voor de doorgang van energie naar de hersenen, wat onze alertheid vergroot en onze hoofdpijn verlicht.


Handpositie 3
 

Handen op de achterzijde van het hoofd

Leg je handen op het achterhoofdsbeen. Deze handpositie is interessant omdat aan de voorzijde de derde oogchakra (dit is de verbinding met de kosmos) onbedekt blijft.

Deze positie sterkt de Ki-circulatie in de kleine hersenen.

Als je aandachtig kijkt, zie je hier een hartvorm. ( In boeken vind je de handen gewoon naast of boven elkaar; ik vorm de hartvorm, dit is een persoonlijke noot.)

Dit vind ik een heel belangrijke handpositie. Sta even stil bij jezelf... .We zitten nu in de fase waarin de oude manier van leven niet altijd meer werkt: alleen materiële zaken vergaren, leven vanuit je ego en vanuit de gedachte dat succes en bezittingen onze identiteit bepalen. De Maya's hebben voorspeld dat we aan het einde zijn van een tijdperk. Zou het niet kunnen dat ze bedoelen dat we de kans krijgen over te gaan naar een ander bewustzijnsniveau, een nieuwe manier van leven, een nieuwe manier van omgaan met JEZELF? We hebben altijd de kracht buiten onszelf gelegd. Het kan ook anders.

Hou je genoeg van jezelf? Of zorg jij enkel voor de ander? Staat zelfzorg ook op je agenda? Cijfer je jezelf steeds maar weg? Heb je heel veel goede raad voor anderen, en pas je die ook toe voor jezelf ? En hoe eerlijk ben je met jezelf? Eerlijkheid heeft onder andere te maken met verantwoordelijkheid nemen voor wat je voelt. Durf je jezelf in vraag stellen? Durf je DE vraag stellen: "Is dit goed voor mij?" 

Handpositie 13
 

Op de achterzijde van de nek en de bovenkant van de schouderspieren

Bij veel mensen zit hier opgehoopte spanning. Veel mensen dragen het gewicht van de wereld op HUN schouders, het leed van de wereld op HUN schouders. Deze plaats kan koud aanvoelen. Blijf er met je handen tot de kou weg is en het weer lekker warm aanvoelt. Als je niet veel tijd hebt om alle posities te doen, doe deze toch!

Deze positie is de achterkant van de keelchakra. 

Allemaal sfeerbeelden en reacties:


  Ik gaf verschillende Reiki-info bijéénkomsten. Elke sessie was zo  anders. 
Mijn bedoeling is een idee te geven hoe ik dingen aanpak.

   
 

 


'k was blij verrast over de voordracht van jou vorige week. De mix van reiki, klankschaal en mantra... en verdere info was voor mij als leek zeer leerrijk!!
We zullen elkaar zeker nog eens ontmoeten, Bieke
Dank u!!! Je zette je enthousiasme gewoon over op ons, denk ik.... 

Ik ga je zeker aanbevelen bij mijn vrienden en kennissen.Dag mooie ziel,
Ik heb er super van genoten gisterenavond.
Ik wil je dan ook uit de grond van mijn hart danken om in jou huis aanwezig te mogen zijn met zo'n mooie zielen.
De energie voelt ook heel mooi en warm in jou woning.
Je hebt zo'n mooie meditaties gedaan en Reiki op een down-to-earth manier aan deze groep meegegeven, wauw.
Ik ben ook super blij dat ik mijn intuïtie gevolgd heb om te komen..Juist doordat je invalshoek anders is heb ik me toch laten overtuigen om te komen en zie wat moois er uitgekomen is.
Alvast een onvoorwaardelijke liefdevolle knuffel

 

Ik volgde je reiki-info en was zo enthousiast dat ik daarna ook je reiki-inwijding volgde. Ik vond dit allebei super!  

Voor mij was heel deze wereld nieuw! Ik had nog geen enkele ervaring en vond het dus super spannend.    Ik vond het geweldig hoe ik in een paar uur tijd zoveel nieuwe dingen leerde kennen. De Reiki, De Gojij bessen, uitleg over de Boviswaarde in voeding (vitaliserende en  vitaliteitsrovende voeding), inspirende boeken, en tijdschriften, de gekozen aangepaste muziek en teksten,.....Alles was zo mooi uitgezocht en paste zo als één geheel bij elkaar. Wat me heel erg diep raakte was ook de ervaring om een mantra te zingen. Ik dacht eerst, oei ik ga dit niet kunnen, maar het was zo hemels, je zei dat het een massage is voor je cellen, ik voelde dat dit echt zo was, ik kan dit moeilijk begrijpen, maar de ervaring was zo tof! Heel de avond was zo tof! Ik heb er van genoten en ik weet dat deze avond mijn leven positief veranderde. Ik wil nog van deze dingen volgen. Wanneer is er een volgende avond??? 

Super Dank Je Wel!


De manier waarop jij Reiki aanbied met een 'lage drempel' vind ik super!!!
Ik wens dat er weer wat meer mensen geprikkeld worden door dit te lezen. Een aanrader! D O E N !
 
  
 
  

Bedankt Myriam!!!
Voor de super interessante avond!! 
Voor het prachtige cd'tje (ik ben al zingend naar huis gereden!!)
Voor de mooie tips voor Elia! 
Voor het gezonde hapje dat je ons liet ontdekken! 
Voor de link! Ik heb me al ingeschreven op 28/10. Dus, ik hoop je daar terug te mogen knuffelen :-) 
Voor de geweldige roes waarin ik me nog steeds bevind!!! 
Voor het uitzonderlijke klavertje vier! 
Voor jou!!! 
Ik weet nu al dat ik me heel graag wil opgeven voor de REIKI 1 :-) 
Ik ga ervoor!! Géén excuses :-))) 
Ja, je hebt me ontroerd deze avond, en ik heb het idee dat het zalige gevoel nog even gaat duren :-) 
Wat ben ik blij dat ik jou heb mogen leren kennen!!! 
SUPER!! 
Nog 's héééél erg bedankt!!! 
Groetjes en slaap wel! 
En hopelijk tot binnen 2 weken hé :-) 
Dikke kus!! 
ira.laurencin

Ik vond je sessie heel toegankelijk en gevarieerd.
Mensen met een interesse voor Reiki, en die willen kennis maken met wat het inhoudt, hebben volgens mij wel baat met een introductie.
Een mengeling tussen theorie en praktijk maakt het boeiend en leerrijk.
Ik vond het ook wel leuk dat je ons hebt laten proeven van die visualisatie/meditatie.
Zo'n visualisatie/meditatie is alleszins wel een aanrader. Ik heb net een 8-wekelijkse reeks mindfulness afgerond, en daar kwam ook veel meditatie aan bod. Maar nu voor het eest vond ik  "Stilte in mij"  die ik nog steeds voel door die simpele tips die we mochten ervaren en die thuis zo makkelijk toepasbaar zijn. Onmetelijke dankbaarheid voor het geschenk dat ik deze avond mocht ontvangen. Doordat het thuis ook toepaasbaar is heeft deze avond mijn leven mooier gemaakt.

 

Dag Myriam,
Je entoesiasme is onbegrensd. Wat je van mij mag op je website zetten, is het volgende:
Hartelijk dank Myriam, Ik heb er erg van genoten en de avond was heel inspirerend. Ik weet nu al zeker dat ik met reiki verder wil, al was het alleen maar om tussen mensen van goede wil te zijn. Maar het is natuurlijk meer dan dat en ik wil het leren.
Ik had totaal geen ervaring met reiki en maar de manier waarop je het bracht, was heel laagdrempelig zodat je heel makkelijk kan instappen.
Dit werd ook nog eens extra geholpen door de gemoedelijke en ontspannen sfeer die er heerste tijdens de sessie waardoor ik niet eens het gevoel had dat de andere deelnemers onbekenden voor me waren ervoor.
Ik ben nu al benieuwd hoe een inwijding zal verlopen. Tot een volgende keer.
Gino

 
 
 
 
 
Hallo Myriam,
Vooreerst dank je wel voor het hartelijke en warme ontvangst.
Ik pas zelf een stukje Reiki toe in massage.
Ik behoud je naam en adres gegevens voor het geval klanten van ons interesse moesten betonen. Ik weet dat ze dan in goede handen zijn.
Nog een warme knuf en veel enthousiasme.
Vriendelijke groetjes
Laureys Noël en Fanny
Gaver 110
9290 Berlare
mailto: noel.laureys@telenet.be
www.wilgendroom.be


Jouw aanpak maakt Reiki betaalbaar en haalbaar. Je maakt het zo toegankelijk. Je hoeft echt geen halve zen-monnik of teruggetrokken navelstaarder te zijn. 
Genieten puur genieten was het voor me. Dank je wel! 
Een ware ontdekking voor mij.
 

 
Ik keek uit naar een ontmoeting. Ik hou van de spontaniteit op je website. En ik vond een info daarvoor de beste gelegenheid. Toffe ervaring! Het heeft bij mij zo’n sterke indruk nagelaten. Ik heb veel meer geleerd dan alleen iets over Reiki. Dank je wel voor deze mooie avond!

Ik vond het fijn om er bij te zijn. Het heeft me deugd gedaan. De teksten die las, de symbolen die uitlegde, waren voor mij zeer belangrijk om die op dàt moment te horen. Het voelde echt aan dat ik daar moest zijn om dat te horen. 'Als je jezelf niet graag ziet...' die uitleg had ik heel erg nodig. Bedankt voor jouw steeds weer vernieuwende inbreng. Vernieuwing die ik nu hard nodig heb, die me te wachten staat. Leen

 
Wat ik zo tof vond is je ruime aanpak: ik leerde veel nieuwe dingen kennen en kreeg heel interessante informatie en dit niet alleen over reiki zelf. Ik had nog nooit gehoord over de Bovis waarde van voeding, ik ben thuis gekomen en ondanks dat het al heel laat was ben ik op internet gaan zoeken over dit onderwerp, het raakte me toen je er iets over zei, ik voelde dat ik hier iets moest mee gaan doen.

 
Ik heb ooit een Reiki-inwijding gehad jaren geleden. Ik voelde toen NIETS. Helemaal niets. Toen nu een vriendin me vroeg: "Ga je mee naar een Reiki avond?" toen had ik zoiets van ? Ik twijfelde, iets in me zei "nee Reiki is niets voor mij" . Ik las ook op je site: "Reiki is liefde geven" toen had ik zeker weerstand, want ik ben al zo vaak diep ontgoocheld geweest in de liefde.
En toch... Ik ging mee met mijn vriendin en wonderbaarlijk ik voelde  dat Reiki Liefde geven is maar Liefde met een hoofdletter. Ik had dit op je site gezien en dacht dat je een foute toets aangelsagen had. Liefde met een hoofdletter bestaat. Ik voelde dit. Iets wat ik nog niet eerder had gevoeld. Ik dacht dat ik na zoveel relaties iets van liefde wist.
Wat ben ik blij dat ik toch kwam! Ik VOELDE tintelingen in mijn handen. Het begon zelfs al bij het horen van het eerste lied. De tekst raakte me tot diep in mijn hart. Mijn hart ging open en ik kon heel de avond vanalles voelen. Ik voelde me dus ook heel anders door al dit voelen. Super!  Ik ga zeker nu wel met de zelfbehandeling aan de slag.

 
 
 De bedoeling op 1 avond een stukje Reiki aan te reiken, is voor mij zeker geslaagd!
Ik ben enorm nieuwsgierig naar de Reiki I... Ik ben toe aan het 'herontdekken' van mijn spiritualiteit en dus ook tot een nieuwe wending in mijn dagelijks leven. Als jongere ben ik enorm aangetrokken geweest tot elfen, engelen, dromen, energieën,... maar door het 'rationele-volwassen-leven' is dit voor een groot stuk zoekgeraakt. Vrijdagavond had ik voor 't eerst weer het gevoel een beetje 'thuis' te komen. Terug te mogen denken en voelen wat ik denk en voel bij het ge-'hocus-pocus' :-)
Ik ben me er uiteraard van bewust dat ik nog aan het begin sta en veel te leren heb. Beginnen bij het toepassen van de aardingsoefening en de zelfbehandeling is daarbij voor mij de eerste stap. In mijn enthousiasme was ik immers al via internet zoveel informatie aan het opzoeken en opslaan dat ik te hard van stapel liep. Beginnen bij 't begin is altijd een goed begin, en dat is wat jij mij vrijdag hebt aangereikt!
Hartelijk bedankt daarvoor!
Zeker publiceren, met of zonder naam, maakt mij niet uit...
Indien er nog plaats is, dan kom ik 21 november heel graag naar de Reiki I.
Heidrun

Vorige week had ik mezelf echt een half uurtje gegund en mezelf de Reiki toegediend en wat later op de dag heb ik met een smile op m'n gezicht de strijk gedaan (wat ik het meeste haat in het huishouden…) en heb ik echt geweend van blijdschap! Het waren gelukstranen!! Het was zalig!!!
Ik liep een hele dag op wolkjes!! Ik wijd het aan de Reiki :-) En als de kids met mijn auto mee rijden dan vragen ze me om de Mantra's op te zetten, super schattig!! En dan zingen we met z'n 3 uit volle borst mee :-) Zalig!! Bedankt!!
 

Superdank jewel voor alles: De mooie avond, de lekkere hapjes, het leren kennen van zoveel: mantra's mudra's, handposities. Het was als een praline doos, allemaal verschillende lekkere dingen op 1 avond uit 1 doos, jouw praline doos, je goed-gevoel-doos.

 
 
 

 
 
 


 
 
 

 

 
 

   
        

  
  
  

Graag wil ik jou  zeggen dat ik echt genoten heb van reiki-voormiddag.
Ik hoor je heel graag vertellen, de passie, het vuur, je kunt het voelen en het werkt aanstekelijk.
Bedankt voor het delen van deze rijke ervaring.
Ik wens je nog veel succes met al wat je onderneemt en ik geef heel graag jouw adres door aan mensen die hier iets voor voelen.

Mijn grootste dank Myriam,
Wat een mooie rijke Reiki dag , voor mij was alles in hetzelfde teken, een stromen van liefde.
De aanzet gaf jij en ik voel me blij het allemaal te kunnen ontvangen.
In liefde en creatie,
Liefs van Liev
 
 

 
 
  


 


Wat ik zo verrijkend vond is dat je ons van zoveel dingen een proevertje gaf. (zowel voor onze mond, onze ogen, onze horen). Ik kwam voor het aanleren van de zelfbehandeling maar we leerden zoveel dingen kennen. Het boek: "Geen excuus" van dr. Wayne Dyer raakte me. Het is mijn thema. Dus ik rende al naar de boekenwinkel om dit boek te bestellen. Niet "toevallig" dat je dit boek voorstelde toen ik er was. Geef je nog andere avonden? 

Liefste Myriam,
Ik ben zeer gelukkig en tevreden dat ik bij jou Reiki intiiatie mocht volgen. Reiki is voor mij de manier om mezelf energie te geven. je bent een geboren wonder. Je kunt het zo goed aan de man brengen. Je manier waarop jij vertelt is gewoon prachtig. Lutgarde Haentjens
 
Dank je, dank je.... Ik ervaarde een zeer sterke en ongelofelijke energie,... het was liefde. Tranen vloeiden uit mijn ogen. Ik was in de liefde en in MEZELF.  Prachtig en mooi, alles kwam samen. Puzzel stukjes vielen op hun plaats. Er was zoveel liefde en tranen vloeien uit mijn ogen als ik hier aan terug denk. Dank je, dank je, dank je.

 

 
 
 
 
 
 

Hey Myriam,
Het was een supertoffe avond! Ik heb er van genoten en ik voelde me een stuk beter erna dan ervoor (k'had nogal een moeilijke week achter de rug...).
Je bent écht wel vertrokken he :-) Je blaakt van zelfvertrouwen en geloof in wat je zegt en doet. Het werkt echt inspirerend. 
Wat reiki zelf betreft kan ik nog niet veel zeggen. Zoiets moet ik echt kunnen "voelen". De theorie is op zijn minst interessant, dat wel. Maar ik moet kunnen voelen wat het verschil is tussen een gewone handoplegging van iemand die geen reiki-inwijding heeft gehad en iemand die wel reiki geeft. Alleen dat zal me echt kunnen overtuigen. 
M.a.w. ik kijk uit naar de volgende sessie :-) De inwijding zelf dus.

Nogmaals bedankt voor de mooie avond! 

Grn

Igor


Ik heb de avond heel aangenaam ervaren. Een welgekomen ontvangst met thee en hapje en kennismaking met de andere gasten.
Zo een bezinningsmoment op het einde van de week deed eigenlijk wel deugd na een drukke werkweek.
Mooie muziek, zeer mooie mantra, het zingen ervan doet een zonnetje binnenin schijnen.
Introductie en info rond reiki heel duidelijk  en bevattelijk uitgelegd, geen hokus pocus maar een gebaar van liefde wat we eigenlijk allen al doen.
Dankjewel van de mooie avond Myriam. 
Susanne,  aroma consulente, susanne.bogaert@skynet.be

 

 
 
 
 

Deze avond bewijst dat de stelling niet altijd opgaat dat het pas goed is als iets heel duur is. Gote namen vragen grote bedragen in de reiki wereld. Door een avond van deze kwaliteit neer te zeten tegen een betaalbare prijs ben GROOTS. We moeten uit ons hoofd naar ons hart, zoals je zei en ons liet ervaren, net als de kinderen. Wie kiezen ze als reiki leraar? de duurste? de meest internationele? de bekendste? Kinderen hechten hier allemaal geen belang aan. Ze voelen ipv te denken. Hopelijk vinden veel mensen de weg naar jou. Want dit voelt heel goed. Proficiat!

Het mantra zingen deed wat met mij. Eerst dacht ik:"Ik zing niet mee!" Het hoefde niet, het hoefde zelfs helemaal niet. Ik dacht terug aan vroeger in de kerk met de school. Je moest meezingen. Maar nu was ik vrij. Ik kreeg het beeld van een vogeltje op de rand van het nest. Bleef ik zitten of vloog ik uit? Waarom zou ik me geremd blijven voelen? Ik begon heel aarzelend en..er kwam een vreugde, de frustratie dat ik mijn mond niet open doe in sommige dagelijkse sitauteies, dan vooral op mijn werk, kon ik nu 'zien' bij mezelf. Wat een bevrijding. Ik wil thuis zelf verder expirimenteren om mantra's te zingen...nooit gedacht dat ik met dit gevoel naar huis zou rijden. Misschien ga ik op deze manier de gelegenheid  krijgen of nemen om mijn emoties en gevoelens toch uit te drukken. Ik ben blij dat ik kwam. Ik wil hiervan eerst werk maken voordat ik aan de handposiies begin en dan kom ik nog eens terug en herdoe ik deze sessie nog eens. Ik werk punt per punt af. Je ziet me zeker nog terug. Ik moest hier gewoon zijn. Dankjewel!

 
 
 
De korte zelfbehandeling

   
 
  
 
 
 
 
 
  
   
    
Groepsbehandeling:

 
 


Ik was blij dat wij erbij mochten zijn en ik vond Marleen en Walter 2 toffe mensen !! Héél rustige en aangenaam ingetogen personen. Fijn om in hun gezelschap Reiki te mogen doen !!
Vooral de zelfbehandeling deed enorm veel deugd en ik voelde ook weer de noodzaak ervan.  Ik moet het echt leren om, al was het maar een half uurtje, tijd te maken voor mezelf en mijn eigen energie weer te laten stromen ...
En dan die tekst 'Hoe zou het zijn ... ?' ... ik vind em nog steeds WAAAAW !!!! Heb em al mooi uitgetikt en uitgeprint met op de achtergrond een prachtige lindeboom. Ik vind de inhoud zo ... ... ... !?!?! Stom hé, maar ik kan eigenlijk moeilijk verwoorden wat die tekst voor me betekent.  Ik wordt er héél stil van en enerzijds tovert hij een glimlach op mijn gezicht maar anderzijds maakt hij me weemoedig !? En hoewel hij vol vragen staat is het ergens voor mij ook een antwoord ... Dat bedoelde ik dus, toen ik zei dat het een tekst was die aan de ribben bleef hangen Glimlach ...
Anja De Bruyne, reikigeefster en voetreflexologe, anja.de.bruyne@live.be

Toen de groepsbehandeling gedaan was , was ik een beetje draaierig. Als Lincy De Meyer me een behandeling heeft ben ik ook vaak draaierig, dat wil zeggen dat het een goede behandeling was !!!!!
Ik heb terug heeeeeeeeeeeeeeel wat bijgeleerd en twas heel tof en rustig.
Groetjes Jelina (de jongste deelnemer die de groepsbehandeling kreeg)De zelfbehandeling werd aangeleerd (Of opgefrist). De jongste deelnemer kreeg een groepsbehandeling.
Het was toen zo warm dat we besloten om buiten genietend Reiki te doen:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wens je meer informatie?
stuur gerust een mailtje:wil je terug naar de hoofdpagina?

www.myr-I-am.com

Comments