NLP transformatie dag : De lemniscaat-oogbewegings-techniek van Paul Liekens en ankers collapsen


Maak je vrij van wat je beklemt, beperkt, belemmert, van alles wat je belet optimaal te functioneren en voluit te genieten zowel in je privéleven, op het werk als in je relaties. Met deze beide technieken kan je ook je gezin, familie en vrienden helpen om een betere kwaliteit in hun leven te brengen. 

A. De lemniscaat-oogbewegings-techniek van Paul Liekens

                                               

De lemniscaat-oogbewegings-techniek van Paul Liekens is een probleemoplossende methodiek waarbij gebruikt gemaakt wordt van oogbewegingen.

De methodiek is gestoeld op: EMDR-EMI, die aanvankelijk zowel voor trauma als fobie ingezet werden. (Uitleg EMDR-EMI zie verder).

Hoe langer hoe meer ervaarde Paul Liekens dat deze technieken ook op heel wat andere gebieden met succes toepasbaar zijn. Daarom heeft Paul deze technieken verenigd en aangepast zodat het toegankelijker en nog krachtiger wordt.  Zijn aanpassingen zijn het resultaat van jarenlange expertise als NLP-trainer. Zo werd de unieke lemniscaat-oogbewegings-techniek van Paul Liekens geboren. Hij past deze aangepaste techniek al sinds de jaren 90 toe. Dit kan je zien in de Tv-uitzending van 1999. Waar hij Hans Otten zichzelf van vliegangst liet bevrijden.

Tijdens privé consulten waar hij deze techniek inzette werden vaak krachtige helingsprocessen op gang gebracht. De vraag ontstond om meer uitleg over deze techniek.

Daarna gaan we de NLP-techniek ankers collapsen toepassen.

 

*De EMDR-techniek = Eye movement desensitization and reprocessing werd vooral bij posttraumatische stress-stoornis (PTSS) toegepast. Deze therapie is ontwikkeld door Francine Shapiro en bestaat sinds eind jaren 80.

EMI = Eye Movement Integration (EMI) werd ontwikkeld door Connirae en Steve Andreas in 1989 om traumatische herinneringen te behandelen. Het is ook een integratietherapie via oogbewegingen, die vergelijkbaar is met EMDR. 

Zowel EMDR als EMI zijn fantastische methodieken waar je op internet heel wat over kan lezen, je kan er ook opleidingen in volgen. Hier in dit heel korte filmpje zie je de 2 ingezette technieken waardoor Hans Otten leerde zichzelf te bevrijden van vliegangst. Het filmpje is van in de jaren 90 (juiste datum weten we niet)

Oogbewegings techniek 1999


We starten vanuit de NLP practitioner cursus met het heel interessante hoofdstuk oogbewegingen:

We citeren: Uit de NLP cursus van Paul: OOGBEWEGINGEN :
"Richard Bandler ontdekte dat de richting van de oogbewegingen een systematisch verband heeft met het soort informatie die verwerkt wordt."

"NLP maintains that eyes are more than just a “window to the soul”. Through clinical and experimental research, NLP has found that the direction and position to which an individual momentarily averts his eyes, when recalling information or answering a question, correspond to the representational system he is accessing. (Dilts, 1983)"
Trauma = vastzitten

 We gaan met de techniek het vastzitten ontkoppelen.

We gaan het probleem in de verschillende  gebieden brengen zodat je de situatie letterlijk en figuurlijk anders gaat "bekijken". Het probleem wordt van het lange termijn geheugen naar het werkgeheugen gebracht. Door tegelijk aan het probleem te denken en het volgen met de ogen van de vingers van de therapeut wordt het werkgeheugen overbelast en gaat de emotionele lading verdwijnen.


Hier doe ik de techniek voor met een vriendin

EMDR techniek


We gaan de lemniscaat therapie ook zo inoefenen:B. Ankers collapsen:

Het neutraliseren van een beperkende emotie. Het vervangt geen beperkende emotie door een gewenste, het neutraliseert deze en schept daardoor meer keuzemogelijkheden, om dieper gaande processen toe te passen.Bij deze workshop hoort het boek:Meer info en inschrijven enkel via paul.myriam@hotmail.com 

  


prijs 99 € :


ps. Absoluut geen voorkennis vereist!

Alles wordt heel kundig en eenvoudig uitgelegd en voorgedaan.


Benieuwd geworden? 
Kom naar onze workshop.

Klik hier voor de volgende datum

van 10 tot 17 uur 

adres: Paul Liekens, Kluizestraat 3, te 9860 Scheldewindeke (Oosterzele)
Volgens de wet zijn we verplicht u te melden dat:     

                                                   NLP, Reiki, en ook Sjamanisme de reguliere medische geneeskunde niet vervangen,                                                                                                  ze kunnen wel ondersteunend en aanvullend werken.  We zijn geen dokter, we stellen geen medische diagnose en passen geen therapie in medische zin toe.

We geven tips voor meer kwaliteit in je leven.Wil je terug naar de hoofdpagina?

www.myr-I-am.com

Comments