Reiki voor
en
               door kids

 
 
Hier vind je oa betaalbare inwijdingen en agenda
 
Wens je meer informatie?
stuur gerust een mailtje:
 

  
 Reiki is liefde geven. Tover liefde vanuit je hart. En geef die aan je vriendje, mama, papa, oma, opa, je poes, je hond, de plantjes….Je kunt aan iedereen en aan alles Reiki geven

 

 
 


Reiki geef je met je handen. Je legt je handen gewoon waar je Reiki wil geven. 

 

 
 

 

Ieder van ons heeft speciale gaven, maar de meesten weten dat niet eens omdat we die gaven gewoonweg niet kennen en niet gebruiken. Reiki maakt de aangeboren talenten zichtbaar, maakt de geest evenwichtig, het lichaam gezond en helpt je gelukkig te worden.Het is een zegen om Reiki te hebben ontvangen en het te kunnen doorgeven. Kinderen gaan Reiki heel spontaan toepassen.

 

Handposities Lise toont enkele handposities in een filmpje


 

Handposities zijn niet moeilijk:
Kijk maar:

 

 Wil je de foto's groter, klik er dan op.


De Reiki-handposities komen overeen met de chakra’s. Na de drie hoofdposities zijn de handposities gemakkelijk te onthouden. Ze bevinden zich in een rechte lijn op het midden van voor- en achterkant van het lichaam.Wanneer kan je starten met Reiki????


Reiki is liefde geven

dus dit kan van bij de geboorteReiki voor baby's

 

 

Reiki voor peutertjes


 

Amber geniet van Reiki


 

Merel geeft ReikiZelfbehandeling: stappenplan


Als kinderen Reiki leren kennen zal het de harten van de mensen rondom hen raken en hun omgeving zal beetje bij beetje aangenamer, hartelijker en rijker worden.

In dit filmpje zie je een verdrietige kikker. Hij ziet twee gelukkige beren die elkaar Reiki geven. Hij ondergaat een ware metamorfose en wordt weer de blije kikker die hij vroeger was.Teddy geeft Reiki

 

Kinderen die Reiki kennen staan met meer zelfvertrouwen in het leven.  Ze weten dat ze hun HANDEN kunnen gebruiken als er iets aan de HAND is. Door met Reiki bezig te zijn voelt het kind zich verbonden met de universele energie.


 

Mika en Milo geven Reiki

Combinatie Reiki en mental coaching


Een meisje had de overtuiging: leren is niet leuk. Nadat het kind de diagnose ”leerprobleem" gekregen en gehoord heeft , voelt ze het label op haar hoofd  plakken en staat dat ook in haar hart gegrift. Tja, het is zoals één druppeltje kleurstof dat een hele emmer water kan kleuren, of een verkeerd gesorteerd kledingstuk dat een hele was een roze tint kan geven.

Ook al is dit kind nog klein, toch probeer ik haar naar een ander bewustzijn te brengen, haar inzicht te geven en haar ertoe te brengen de verantwoordelijkheid in EIGEN handen te nemen. Mijn doel is het vroegere gedachtepatroon definitief om te zetten, om te polen van automatisch gedragspatroon van slachtoffer naar vechtertje naar het doel (tunnel met lichtpuntje in de verte). Ik wil haar leren negatieve beelden los te laten, zoniet wordt deze ‘kleine’ sukkelaar later een heel grote  sukkelaar.

Ze zei: “Rekenen is moeilijk.” “Moeilijk gaat ook, hoor, “ was mijn antwoordMaar ze was vlug en zei: “ Leren is  ambetant.” Ik zei: “We maken het plezant.” “Da rijmt,” zei ze. Ze glimlachte. Er was een opening.

Mental coaching samen met Reiki. Een mooie combinatie.

Uiteraard moest ik alles heel speels aanpakken.

We begonnen met het emotiebeertje. Ik pakte mijn toverstaf en toverde haar in de klas. Het meisje vond die visualisatie leuk. Ik vroeg haar met de ogen dicht te kijken, met de oren dicht te horen. Wie zat er naast haar in de klas? Wie voor en achter haar? Leuke kinderen? Waarom wel/niet? Ik vroeg haar te kijken, te horen, te ruiken, te voelen en alles te vertellen.

Ik toverde haar in de situatie waarbij ze voor een proef hoofdrekenen zat ( ‘ Dat was het vervelendste,’ zei ze). “Leg me uit wat je voelt, ik wil ALLES weten.” Daarna mocht ze het emotiebeertje maken: passend gezicht: een ‘kvind het nie leuk mondje’ , ‘ kben bang oogjes’ ...........

Daarna werkte ik met de regenstok. We stonden in gedachten onder een lekker warme douche en alle vervelende gedachten werden kleine stukjes, kleiner en kleiner en kleiner, zo klein dat ze de grootte aannamen van waterdruppels, en die vervelende waterdruppels gingen weg naar de afvoer, naar moeder aarde, en die zou ze transformeren. Dan kwam er een vogel (smudge verenwaaier) en die waaide de gedachte weg. We bliezen de gedachte verder en verder de kamer uit, de straat uit, tot we bijna flauw vielen van het blazen ( Je mag niet vergeten inademen als je zo intensief met iets bezig bent…). Ik gaf Reiki. Ik werkte met klankschalen. Ik masseerde haar voetjes met etherische olie.
Wat zijn inwijdingen? Waarvoor dienen ze?

Sommige mensen worden met bepaalde gaven als bijv. helderziendheid, heldervoelendheid, helderhorendheid geboren. De meeste mensen echter moeten, wanneer ze zich dergelijke vaardigheden eigen willen maken, heel wat jaren zeer intensief oefenen voor ze zich op deze signalen kunnen afstemmen. Maar wanneer iemand een groot deel van zijn leven moet wijden aan het ontwikkelen van slechts enkele van dergelijke gaven dan blijven er daarna niet zoveel mogelijkheden meer over om de verworven vaardigheden voor het echte doel te benutten. Het eigenlijke doel is namelijk het spirituele realisatieproces.

De oplossing is de inwijding. In elke spirituele traditie worden bepaalde vaardigheden aan leerlingen doorgegeven door speciaal daarvoor opgeleide en daartoe bevoegde personen, en dat om het voor hen eenvoudiger te maken vooruit te komen. Door deze hulp kunnen ze in tamelijk korte tijd grote vorderingen in hun persoonlijkheidsontwikkeling maken, en kunnen ze dus ook hun medemensen helpen. Want we zijn naar de aarde gekomen om elkaar in evolutie te zetten. Als we ons 30 km moeten verplaatsen, kunnen we te voet gaan en daar veel tijd insteken of we kunnen de middelen gebruiken die ons aangeboden worden zoals bijv. een auto, een trein,….

Met behulp van inwijdingen kunnen bepaalde gaven vrijgemaakt worden waarover een mens in principe beschikt.Reiki-inwijdingen bestaan erin de kruinchakra verder te openen door bepaalde handelingen en symbolen. De ingewijde krijgt universele helende energie binnen via de kruin.Voor een betaalbare reiki-inwijding klik hier

Ook reiki-inwijding ouder kind

------------------------------------------------------------------------------------------------

Playshop:

Kiki tovert met Reiki

Nederland

(klik op de foto om een korte diashow te bekijken)playshop kiki tovert met reiki nederland


Ik volgde onderandere les bij

Frank Coppieters (die zelf ingewijd werd door Phyllis Lei Furumoto)

Een aanrader! Bezoek zijn site: www.livinglight.com

    
Een van de mooiste boeken ooit verschenen :een boek over Reiki trouwens :"Kiki tovert met Reiki" uitgegeven bij Palaysia

 

 

De Reiki leefregels uit "Kiki tovert met Reiki"

 

 

Reiki is

een geschenk van de kosmos aan jezelf voor jezelf en anderen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Eindelijk nu ook in België:

Reiki Playshop voor kids:
methode : reik reiki-rijk aan je kind aan