Bevrijd je van beperkende

 emoties en angsten 

door NLP.

Dit is een workshop dag waarop verschillende NLP technieken aangeleerd worden. Ik heb ze verder opgesomd, scrol dus even naar beneden. Sommige cursisten vragen naar variatie en verschillende technieken zoals deze dag, anderen naar 1 of 2 meer uitgebreide technieken per dag, zoals de EMDR en ankers collapsen. Deze dag is zeer laagdrempelend en echt voor ieder toegankelijk of je nu komt voor jezelf of als therapeut om de technieken zelf in je praktijk te gaan geven.


Een emotie is een gedachte gekoppeld aan een lichamelijke gewaarwording. Emoties zijn onze reacties op wat rondom ons gebeurt. In die zin zijn emoties heel belangrijke en nuttige wegwijzers naar onszelf. Het goede nieuws is dat we in deze workshop bewust leren omgaan met emoties, ze leren waarderen, transformeren en omvormen tot krachtbronnen. Het kan gebeuren dat we bij herhaling gegrepen worden door emoties die ongepast zijn in die omstandigheden. Daardoor reageren we op een onnuttige manier, zodat we schade aanrichten voor onszelf of anderen en er ons nadien , schuldig over voelen , of spijt hebben. Die automatische reacties kunnen we leren begeesteren en beheersen. Het waarom van angst zit diepgeworteld in ons systeem en wie bereid is om zijn angsten aan te pakken zal worden beloond met een ander leven: jezelf vrij voelen in alles wat je doet, meester worden over jezelf. 


Emoties, mijn kleinzoon zei dat ze er op school ook over leerden. Hij beeldde de op school besproken emoties uit. Hij kan dit heel goed uitbeelden en raden en hij vindt dit een leuk spelletje maar. We gaan meer doen dan emoties raden en uitbeelden! Wij gaan ze in deze workshop de beperkende emoties en angsten leren ompolen tot krachtbronnen.

Als er in de wereld buiten ons iets gebeurt, dan vergelijken we dat met wat er binnen in ons aan waarden, overtuigingen, ideeën aanwezig is. Dat wat binnen in ons aanwezig is, is ons model van de wereld . Als dat wat gebeurt in de buitenwereld past bij ons model van de wereld, dan hebben we als reactie een goed gevoel, past het er niet bij, dan hebben we een slecht gevoel.

Onze emotie vertelt dus alleen maar iets over hoe wij in mekaar zitten, en heeft in feite niets te maken met wat er gebeurt.

Iemand kan depressief worden als het regent, een ander kan op dat zelfde moment, en op dezelfde plaats dolblij zijn. Die emoties zeggen niets over de regen, maar over het programma, de waarden die op dat moment spelen, de overtuigingen die van degenen die ervaart dat het regent.

Een emotie is als een goede vriend, je bondgenoot , die je wil waarschuwen voor iets.

Het is nuttig om voorzichtig te zijn, maar angst belet je om al de aanwezige capaciteiten, die je hebt, te gebruiken, zodat je krijgt waar je al bang voor was.

Vandaar de veel gehoorde reactie soms zelfs met trots uitgesproken "zie je wel, ik was er al bang voor!!!"

Bij een beperkende emotie is het goed om te weten dat jij jezelf heel snel en efficiënt uit die situatie te halen zonder een emmer koud water te moeten aanslepen.

De workshop omvat vele praktische oefeningen. 

We kiezen uit deze tools:

1. Anker van rust

2. Denken her-trainen

3. Breinonderzoeker Jill Bolte Taylor: My Stroke of Insight.

Emotie zelf duurt slechts 90 seconden.

4. Verander van lichaamshouding

5. 96% onderbewuste

6. Oplossing zit van binnen

7. Logische niveaus van Bateson:

Emotie -gedrag-je kan iets anders doen,

Ik ben bang is identiteitsverwarring

8. Anker van zelfvertrouwen: Ik ben waardevol p 69

Ik ben waardevol en ik verdien om gezond en gelukkig te zijn

9. Oef. Om in je kracht te komen: ik ben

10. Focus op de oplossing i.p.v. op het probleem

11. Sub-modaliteiten: beeld achteruitzetten 74-77

12. Associëren p 70 - Dissociëren p 71

13. Swish p 91

14. Een kwaliteit aan je jongere zelf geven p 81

15. Je geschiedenis herschrijven: man met scheef oog

16. Je toekomst voorbereiden

17. Informatie vergaren of relativeren p 59

18. Vergeten en vergeven p 101

19. Overtuigingen transformeren p 122ps. Absoluut geen voorkennis vereist!
Alles wordt heel kundig en eenvoudig uitgelegd. We laten jou vooral VOELEN hoe het transformatieproces werkt.

We werken met jouw persoonlijke items. Deze items kwamen in vorige workshops al aanbod: Angst om te falen, Angst om te kort te schieten, Angst voor spinnen, Vliegangst ( verlost van vliegangst kon Karen Damen trouwen in IBIZA), Angst om voor een groep mensen te spreken, Angst voor autorijden, Angst om niet aanvaard te worden, Angst voor blaffende honden, Pleinvrees, Hoogtevrees, Angst voor kritiek, Depressieve gevoelens,  Minderwaardigheidsgevoel, Angst voor gebrek aan liefde, Angst voor de dood, Angst voor ziekte, Angst om angstig te worden, ..........


Ook dit is een techniek om jezelf te bevrijden van beperkende emoties, maar dit behandelen we in een aparte dag. EMDR en ankers collapsen.

Noteer alvast de datum in je agenda en schrijf nu al in.

Klik hier naar het boek

Klik hier naar de feedback.


Prijs voor de workshop: 99 euro.

De dagworkshop start om 9.30 u tot 16.30


 De workshop gaat door ten huize van Paul Liekens Kluizestraat 3 te 9860 Scheldewindeke- Oosterzele

Inschrijven via paul.myriam@hotmail.com

Wettelijke verplichting NLP