Wildpluk

Ik ging vaak wandelen met een ECHTE wildplukker :  Maurits Haentjens.  Hij leefde voor en door wildpluk. We wandelden en plukten, proefden, lachten en vertelden. Maurits zette kruiden en onkruiden op alcohol om er tincturen van te maken. Ik deed zelf niet zo veel met wildpluk. Als ik iets nodig had reed ik naar Maurits, die had alles wat ik nodig had. Nu hij overgegaan is, kan ik dit niet meer.  En door de corona heb ik ineens tijd en .... Ik experimenteer met mijn opgedane kennis. Dit blad op mijn site is een ode aan deze bijzondere man: de kruidenman van Stekene, Maurits Haentjens. Hij was een echte autodidact, een self made man, een echte WILDPLUKKER, een kenner zonder opleidingen te volgen, maar met meer dan 75 jaar ervaring in wildpluk (dit kan je alleen maar zeggen als je 90 plusser bent), die hij graag aan me doorgaf. Soms is het alsof Maurits me dingen in mijn oor fluistert, pluk dit, doe dat, .....

Ik volgde heel wat cursussen te veel om op te noemen, maar wie ik wel wil vernoemen is   Lieve Galle, die bij ons al enkele wildpluk namiddagen gaf.                                               

Ik ben zelf verbaasd hoe passioneel ik ineens bezig ben met wildpluk!  Hier enkele voorbeelden wat ik thuis maak met de dingen uit eigen tuin. Mensen smeken me: " Doe ons dit eens voor, laat ons eens proeven..."  Zo werden de wildpluk met proevertjes eventen geboren, korte los van elkaar te volgen workshops.                                             

Klik hier door naar de pagina: Wildpluk workshop


Wildplukken vergroot voor mij mijn connectie met moeder aarde. De sjamaan in mij voelt dan de dankbaarheid, verwondering, bewondering, fascinatie en vreugde voor zo veel schoonheid en overvloed. Dit is geen herboristen opleiding. Ik hou het eenvoudig, geen inhoud stoffen, geen Latijnse namen maar enkel wat je in je keuken kan gebruiken van al wat moeder aarde ons schenkt.

Bij twijfel rond determinatie kan je altijd op internet determinatie filmpjes bekijken. De app "Plantnet" kan je ook verder helpen, maar bij twijfel laat je best het plantje staan. Pluk enkel waar je zeker van bent. Wat je je ook plukt en hoe je het ook gebruikt het blijft je eigen verantwoordelijkheid.

Mijn enige doel is je bewust te maken dat je elke dag schatten voorliep die je nu, door naar de foto's en filmpjes te kijken, kan vinden.

Jouw leven kan vanaf nu een boeiende schattenjacht worden als jij hier voor kiest. 


Klik hier naar Wildpluk filmpjes

NIET ALLES IS EETBAAR! 

Verwisselingsgevaar bij: