Reiki algemeen


Reiki wordt "universele levensenergie" genoemd. Reiki is veel meer dan enkel een handopleggingsmethode. Het kan de sleutel zijn die een poort naar bewustzijnsverruiming opent. Er is een verschil tussen een Reiki-behandeling en een Reiki-inwijding. Bij een Reiki-behandeling krijgt de ontvanger een healing waarbij het zelfgenezingsproces aangesproken wordt. Een Reiki-behandeling is zalig en het creëert een betere wereld voor de ontvanger en zijn omgeving. We proberen de mensen te overhalen om de Reiki-inwijding te volgen. Je kan een hongerige elke dag een vis geven of je kan hem leren vissen. Wie de inwijding volgt kan daarna zichzelf en anderen Reiki geven. Een inwijding maakt van de ingewijde zelf een doorgeefluik voor die energie. De Reiki-inwijding creëert een band tussen de ontvanger en de onmetelijke bron. Al bij het ontvangen van de eerste inwijding in Reiki I wordt de ingewijde een doorgeefluik voor deze universele energie. Vanaf het moment van inwijding hoeft de ingewijde, om contact te maken met de genezende Ki, niets anders te doen dan de handen op zichzelf of op iemand anders te leggen en de energie zal als vanzelf door hem of haar stromen. De warme handen en de energiestroom die je voelt als je je handen neerlegt, blijven aanwezig voor alles wat je met je handen doet, voor het aanzetten tot healing maar ook voor wat je verder nog doet: eten maken (van de Appelflap tot de Zandkoekjes die je bakt), iemand een hand geven... Alles wat je doet krijgt en verspreidt zo Reiki. Je handen worden werktuigen waarmee je jezelf en anderen kan helpen helen.Bij een Reiki inwijding wordt je kruinchakra geopend en je eigen Reiki-kanaal geactiveerd zodat de kosmische energie via je kruin en je hart zo naar je handen kan stromen. Dit gebeurt door bepaalde handelingen en symbolen. Door elke mens stroomt levensenergie. Deze stroom kan door stress, emoties, zorgen, verdriet enz. geblokkeerd raken. De inwijding kan helpen om deze blokkades op te heffen, waardoor de energie weer vrij kan stromen.Je moet een Reiki-inwijding ervaren. Je kunt er geen rationele definitie van geven. Een inwijding is een handeling die bij iedere cursist gedaan wordt voor elke graad in Reiki. De inwijding moet persoonlijk gebeuren. Een boek hierover lezen is absoluut niet voldoende. Het is een uitzonderlijke ervaring die in je geheugen gegrift blijft. Het moment van de inwijding zelf is heilig. Iedereen die een Reiki-inwijding ontvangt, ervaart iets anders. Het kan variëren van kleuren zien, beelden van jezelf uit een vorig leven zien, contact leggen met je spirituele gidsen, tot vervuld raken van vreugde en genot. Bij de inwijding wordt slechts het zaad gelegd en het is aan de ingewijde zelf deze energie verder te ontwikkelen door oefening, meditatie en door het toepassen van de verkregen inzichten in zijn dagelijks leven.Als je Reiki I inwijding volgt dan geef je jezelf een geschenk voor het leven! Reiki is een geschenk dat klaarligt om beleefd te worden.

Ik kies er bewust voor om betaalbare Reiki inwijdingen te geven, dit is een heel persoonlijke keuze, daarom ben ik ook een gemotiveerde vrije master.

Voel de Reiki-energie die via het lezen warm en liefdevol naar je toestroomt.

Je Reiki-vriendin                                                                                                                                                                             Myr-I-am

Reiki filmpjes