Feedback Helende NLP 

en Sjamanistische dag

Hieronder enkele enthousiaste getuigenissen van mensen wiens leven veranderd is sinds de workshop.                       Jij kan dit ook mee-maken.


 • Ik had een privé consult voor de soulretrieval aangevraagd maar omdat er een 'toevallig!!' een dagworkshop was met uitleg erbij kwam ik hier terecht. Wat was dit intens, diepgaand fantastisch en transformerend. Ik kon iets aanpakken waar ik al meer dan 20 jaar mee rondliep. Ik ging zo geheeld naar huis. Ik was zo bruisend, zo blij, zo .... hier is geen woord voor. Het concept zit zo prachtig in elkaar. Myriam die de uitleg geeft en Paul de praktijk. Stukje per stukje. Het is bevattelijk gebracht. Ieder is mee gedurende de hele reis, hier wordt heel veel aandacht aan besteed. En dan dat bijbehorende werkboek, gewoon subliem. Wat ben ik blij dat ik de dagworkshop deed. Ik kan nu thuis verder doen. Heel anders dan dat de sjamaan voor jou de reis maakt, in de dagworkshop leer je het zelf te doen. We werden in onze kracht gezet en voelden dat de antwoorden die we kregen niet uit onze mind konden komen maar van de Spirits zelf, was zo bijzonder. Ook hadden we een schrijfgesprekje waarbij we een vraag noteerden en dan luisterden naar het antwoord dat we dan opschreven en het handschrift was zelf anders, zo een bijzondere ervaring. Heel de dag was bijzonder! Wat ben ik blij dat ik erbij was!!! Dank jullie Spirits, dank jullie Paul en Myriam! 
 • Hartelijk dank voor het geven van de mooie workshop van gisteren. Dank voor jullie warmte, jullie spontane en mooie uitleg, jullie medeleven in ieder van ons, het heeft me heel erg deugd gedaan.Het is zo fijn om bij jullie gelijkgestemde mensen te ontmoeten. Ik voel dat het proces nog aan het doorwerken is, kan het moeilijk met woorden omschrijven, voelt een stuk lichter aan.Ho'opono pono blijft als een vrolijk, liefdevol lied door mijn lichaam stromen.
 • Jullie soul retrieval is top! Jullie Soul retrieval is zo mooi, diep en belangrijk. Dit gaat over de essentie van wat healing is. Dit gaat over de essentie van je mens zijn en je leven. Het gaat over alle stukken van jezelf terugvinden en terug volledig worden. Dit betekent terug volledig leven. Dit betekent terug stralen. Terug gelukkig zijn. Terug helemaal jezelf zijn. Heerlijk. Jullie soul retrieval is top! 
 • Bedankt voor de prachtige reis naar binnen. Voor de liefdevolle begeleiding met Paul zijn stem en de muzikale begeleiding/ ondersteuning van Myriam. Praktijk en theorie waren in perfecte balans en gaven me diepe inzichten. Terug thuis werken deze inzichten nog verder door. En ik ga ze zeker nog verder uitdiepen. Dit, met de steun van de prachtige syllabus, zal zeker lukken. Ik hoop dat jullie nog veel mensen kunnen helpen en stuur jullie een warme knuffel 
 • Ik heb gehoor gegeven aan de roep van mijn ziel door deel te nemen en heb er geen seconde spijt van. Ik heb het gevoel weer thuis te zijn in mezelf. Dit zal zich zeker laten voelen in alles wat ik doe, ik kijk er enorm naar uit en ben tegelijk benieuwd naar het hoe.
  Ik wil jullie hartelijk danken voor jullie gastvrijheid, lekkere kruidenthee en de manier waarop jullie deze workshop hebben gegeven. Jullie zijn twee warme mensen. 
 • Wij willen jullie nog van harte bedanken voor de prachtige dag en ervaring die wij gisteren hebben gehad. Jullie hebben grote indruk op ons gemaakt!
 • Ik ging van verwonding naar verwondering hoe een levenslang trauma op 1 dag zich zelf kan oplossen! Tijdens de soulretrieval ga je naar de onderwereld, je onderbewustzijn. Myriam legt de theorie heel goed uit, die kan lesgeven! en Paul geeft de praktijk, als je hem ziet dan voel je hij is een echte sjamaan. Je gaat eerst naar de kamer van verwonding waar je naar jouw oorspronkelijke wonde gaat. Als deze niet geheeld wordt blijft de wonde zich herhalen en herhalen. Ik was me dit niet bewust maar kreeg een heel helder beeld. Ik ging echt van verwonding naar verwondering! A zo zit dit bij mij. Eens je ziet wat er is, kan je makkelijk mee naar 'hoe' het nu transformeren. Er is echt persoonlijke aandacht en begeleiding doordat ze werken met een klein groepje deelnemers, je krijgt een veilig gevoel als deelnemer. Ik ben heel blij dat ik deze dag volgde.  Ik ben een ander mens. Verise 2.0 van mezelf nu. 
 • Zaterdag vond ik super! Het was verhelderend, helend en ben tot vele inzichten gekomen. Na de dag ben ik om 19,30u in slaap gevallen en de dag erna opgestaan om 6u. helemaal fris en uitgeslapen:) Dank jullie wel voor deze mooie dag. 
 • Ik voel dat ik eindelijk een draai maakte in de goede richting. Ik was zolang zoekende en heb zoveel dingen al gedaan en dan in 1 dag!!!! die inzichten, die draai in de positieve richting. Ik had schrik omdat ik nog nooit een beeld zag in een meditatie, ik kwam ook nooit bij een gevoel, een meditatie was iets buiten mij, en nu....ik zag vanalles, voelde me echt begeleid, ik zat in de reis naar binnen, ik was ook zo verbaasd met dat schrijfgesprek. Met mijn hoofd kan ik er niet bij, maar het is zo bijzonder, ik ben zo blij.
 • Ik volgde al eens een soulretrieval elders wat een bijzondere transformatie voor me inhield. De sjamaan ging voor mij op reis en ik ging bevrijd en geheeld naar buiten. Toen ik jullie workshop zag, en de aankondiging las, ik citeer: "De sjamaan kan voor iemand op trance-reis gaan om dat afgescheiden deel van de ziel weer terug te halen als het wil meekomen om iemand op dat moment te helpen. In plaats van dat een sjamaan dit voor jou doet, zal je leren HOE je ZELF de heelwording kunt mee-maken en integreren" dacht ik, typisch Paul Liekens !!! De cursisten in hun kracht zetten!! Dus ik schreef me in, en ben zooooooooooo dankbaar dat ik dit nu ook kan, ik had op dit moment niet zo echt een werkpunt, maar ik kan de toekomst aan!
 • Mijn feedback: de theorie werd heel duidelijk gegeven, veel praktische voorbeelden, ook het boekje is een echte meerwaarde door al de praktijkvoorbeelden. De praktijk was bijzonder, Paul zong boventonen en trommelde en bracht ons zo in een heel bijzonder gevoel. Resultaat een top dag! Dankbaar dat jullie dit geven en op deze manier aanpakken. Door de uitleg in het theorie gedeelte kan je als deelnemer verder zelf aan de slag in de toekomst. 
 • Had ik de soulretrieval maar al veel eerder gedaan 😀 had me misschien al veel ellende bespaard. Ik voel me na de soulretrieval rustiger tussen alle chaos. Voelend dat de chaos het laatste beetje rotzooi opruimen is. Eens je dingen anders gaat zien wordt het allemaal anders. Dat laatste stukje is het laatste stukje en ik zie reeds licht aan het eind van de tunnel. Hoop en vertrouw dat mijn bonus leven met alleen leren in vreugde en plezier nu is begonnen. 

 • Het was weer schitterend. Ik heb al heel wat bij jullie gevolgd. En telkens denk ik hoedje af, diep respect voor wat jullie brengen, telkens ga ik zo licht naar huis. Deze keer vond ik het de beste workshop die ik ooit volgde in mijn hele leven. Ik weet dat jullie veel kunnen maar dat jullie me de tools gaven om mij van mijn levenslange trauma te verlossen in 1 dag dit vind ik heel sterk. Ik ging mijn trauma altijd mooi uit de weg en durfde het niet aanpakken omdat ik dacht dat het onmogelijk was om dit te helen, ik liep er altijd in een boogje om heen en werkte aan minder zware items. Wat ik zo mooi en bijzonder vond, iedereen zat in zijn proces en ieder ging zijn eigen reis. Het voelde zo bijzonder veilig. Jullie zijn een bijzonder team: Paul heeft een rijkdom aan bagage: sjamanisme, NLP, piramide, Ho'oponopono en zijn 40 jaar ervaring met workshops en privé consulten en Myr-I-am jij maakt van elke workshop zoiets moois, wat heb jij talent om een dag in elkaar te steken en wat een parel aan naslagwerk krijgen we steeds! 

 • Ik wou jullie mailen om jullie te bedanken. Ik vond het een heerlijke dag. Veel van opgestoken en ik wil ook de Munay-ki en nog zoveel meer volgen. Ik heb heerlijk genoten van die dag, leuk groepje. Het was erg duidelijk dat er zoveel is gebeurd op moederlijn. Ik voelde duidelijk de aanwezigheid van mijn moeder. Ik kan nu anders kijken naar die dingen omdat ik dingen begrijp nu. Ook erg blij dat ik een ander stuk van sjamanisme heb leren kennen. Deze vorm spreekt me veel meer aan en voelde vertrouwt aan. En het boekje ben ik al opnieuw aan het doornemen. Elke dag een stukje om het me meer eigen te maken.

 • Dag lieve Paul en Myriam, Jullie zijn als het ware op mijn pad 'gestuurd'. Dank daarvoor aan onze Schepper, nog een bewijs dat hij ons draagt en geeft naar behoefte, we hoeven het enkel maar te vragen. Op een heel aangename, leerrijke en vloeiende manier zijn jullie er in geslaagd de soul retrieval tot mij door te laten dringen , mij te healen en mij, wat vooral belangrijk is, een nieuw toekomstperspectief te geven... al dat op 1 dag en dit na jaren 'puzzelstukjes' vergaard te hebben. Ik dank jullie met gans mijn hart. Moge veel zoekenden de weg naar jullie vinden. Een warme groet en knuffel. Dank dat ik er bij mocht zijn, het was een eer. 
 • De afsluiting van de dag. We zaten allemaal met onze kaars in de hand in de grote piramide verbonden met ons afgesplitste deel dat terug gekeerd was. Dit was een bijzonder mooi moment! Iedereen was zo anders, zo vredig, zo ingetogen en ook wel stil opgetogen, bevrijd van een last die we lang meegesleurd hadden, de vereniging met het teruggekeerde zielsveel was bij iedereen voelbaar, zonder woorden te groots voor woorden, iedereen was door deze heling heel en dit gaf een heel speciaal mooi gevoel. Speciaal was ook dat elk zijn eigen reis deed en we niets van elkaars privé wisten en er toch een soort verbondenheid was, een sfeer die ik telkens bij jullie ervaar, een veilig goed gevoel. De vele concrete praktijkvoorbeelden tijdens de workshop en in het werkboek maken de theorie vlot verstaanbaar en concreet. 
 • Super bijscholingsdag gehad bij Paul Liekens en Myr-I-am. Ik kende de soulretrieval, maar wat Paul er van gemaakt is gaat zoveel verder, het kijken naar de gewenste toekomst was voor mij heel bijzonder. Sjamanisme en NLP werden super gecombineerd. Ik was al jaren op zoek om iets heel persoonlijks op te lossen, ik kreeg de tools, ik ben op weg gezet, het komt goed met mij. Dank ! Wat ik heel verrijkend vond waren de vele praktijkvoorbeelden die in de stukjes theorie gegeven werden.Ook het bijhorende cursusboek bevatte veel praktijkvoorbeelden, het cursusboek is echt heel waardevol. Leuk was dat de theorie door Myriam gegeven werd en de praktijk door Paul, zo werden het aanleren en het zelf beleven duidelijk gescheiden. Het was ook een echte genietdag. De muziek was heel passend gekozen. De dag was zo om, gemotiveerd gegeven in een prachtig kader. Dank ! 
 • Beste Paul en Myriam, Zoals altijd is het een beetje 'thuiskomen' als ik bij jullie ben! Zaterdag was heel fijn, heel interessant, heel diepgaand. Jullie zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat de interactie zo fijn en warm is. De dag is omgevlogen : het vlechten van energie, ons begeleiden en meenemen op transformatie. Het is toch wel heavy want gisteren en vandaag voel ik het nog. (een verandering, een verschuiving zeg maar) En ik ben dankbaar, heel dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Jullie zijn een geweldig team ! Dank speciaal ook jij Myriam, want ik hou er van om naar jou te luisteren wanneer jij de theorie geeft !Je hebt de swung zeg maar.. om ons te boeien en te blijven boeien. Beste Myriam en Paul, Eerst en vooral hartelijk dank voor de fijne workshop zaterdag. Ik ben heel blij dat ik de weg naar jullie gevonden heb. Jullie zijn 2 fantastische mensen met heel veel kennis en brengen die op een prachtige manier naar voor, waarvoor dank. De Soul retrieval was voor mij iets nieuw. Ik had al jaren het gevoel dat er iets niet klopte, maar kreeg daar ook geen antwoord op. Door de praktische oefeningen tijdens de workshop kreeg ik een antwoord op iets waar ik wel even van schrok en eventjes niet goed van was. Maar Paul stelde mij gerust en zei "jouw antwoord zal wel juist zijn" en ik berustte er in. Ik dacht bij mijzelf morgen zal het een zeer emotionele dag zijn, maar nee hoor ik voelde mij heel gelukkig en het was een echte bevrijding. Het was voor mij nog maar de tweede keer dat ik bij jullie een workshop volgde, maar ik voel mij daar echt wel thuis. Daarom zeg ik : dank je wel en tot ziens! 
 • Hey Myriam en Paul, Ik heb bij mijn thuiskomst nog een wandeling gemaakt hier in de velden. Ik heb toen een wolk gezien in de vorm van een hart, mijn overleden vader, moeder en echtgenoot zeiden we love you ! Ik heb lopen wenen als een kindje.... dankbaarheid jong ;-) Ik ben jullie beiden ook heel dankbaar, 't was heel diepgaand. Jullie zijn een knap team ! Veel liefs,
 • Wat voelde het goed om bij jullie te zijn. Ik vertelde dat mijn middenrif helemaal vast zat. De volgende ochtend was deze knoop weg!! Daar zit ik al maanden mee!  Ik voel het nog soms opkomen maar als ik me dan de 'gang/loop' van de jaguar voorstel: heel ontspannen stappen, bij mezelf blijven, mijn eigen mening mogen uiten, mijn intuïtie volgen, neem ik hem in me op en ontspant het weer. 
 •  Lieve Myriam en Paul,Dankjewel voor de weer eens zeer intense beleving! We krijgen steeds opnieuw hetzelfde gevoel van thuiskomen bij jullie twee! Niet alleen hangt er zo een fijne ernergieke sfeer, maar de oprechte hartelijkheid , de zelfgemaakte huisdrankjes, het ongedwongene in alles geven ons een warm welkom! De wisselwerking tussen Myriams' begeestering voor de workshop dan weer, en Paul altijd zijn rustige en humoristische zelf is ook een gebeurtenis op zich. Hoewel ik het niet verwachtte, zijn er toch een heleboel dingen aan de oppervlakte gekomen waar ik zeker aan voort wil werken. Voor deze die nog twijfelen om het eens mee te maken; gewoon doen!!! Lieve groeten
 • Ik krijg beetje bij beetje het gevoel dat veel dingen mij duidelijker worden, net of ik 'wakker' word, veel dankzij jullie, het is telkens een belevenis en openbaring om een workshop te volgen.  
 • Dag Myriam en Paul, Bedankt voor de intensieve dag. Jullie begeleiden dit heel goed. De afwisseling tussen jullie is heel goed gevonden. Het boekje is prima. Zeer goed. Jullie brengen dit ook met de nodige "luchtigheid" en de grapjes van Paul, vind ik leuk. Het heeft bij mij zeker iets losgeweekt, aanvankelijk was het toch niet gemakkelijk. Het was iets waarmee ik het moeilijk heb dat naar boven kwam. Ik was heel enthousiast over de nieuwe workshop toen ik de deur buiten stapte. Thuisgekomen werd ik dit nog meer door het volledig nalezen van het bijbehorende werkboek. Er staan heel concrete praktijkvoorbeelden in waar je echt iets aan hebt. Dank U Myr-I-am ! 
 • Ik heb gisteren nog vele malen het mimespel herhaald. Het voelt goed. Wat gisteren wel erg opviel. Mijn andere deel van mijn ziel bleek mijn tweelingziel te zijn. Wat in werkelijkheid ook zo is natuurlijk. Maar (net zoals in mijn kamer van verwonding) in het echte leven is hij een bijzonder lief persoon, maar hij lijkt niet wakker te zijn, terug getrokken, reageert zo weinig... ondanks het feit dat we een goed contact hebben. Gisteren kreeg ik de hele dag berichtjes, en zelfs uitgebreide berichtjes, ik wist niet waar ik het had, dit was nog nooit gebeurd. Wel grappig hoor, hij was wakker geworden zeker... 
 • Mijn krachtdieren zijn Tijger & Lynx (zeer duidelijk beide gezien ts katachtigen) en daarna thuis even opgezocht om te zien of dit overeenstemde met hun algemene kenmerken en ja, ik kan er duidelijk mezelf in herkennen. Dat zijn werkelijk mijn krachtdieren, deze zijn er altijd, niet degene die je even begeleiden maar je ware kern. Soms kan ik aanvoelen, spreek me meer uit in voelen dan zien, dat iets bij iemand niet juist is, niet klopt of oprecht is al wordt het tegendeel beweerd en al bij al weet ik dat wat ik voel/zie wel juist is, dit is de Lynx. Goh superblij om te beseffen dat dit klopt, wel al door de jaren heen mogen ervaren dat mijn intuïtie klopt, je krijgt het niet voor niets door. Soms subtiel en soms zeer duidelijk maar als ik het waarneem dan hou ik er zeker rekening mee. De eigenschappen van de tijger komen ook treffend overeen. Vanaf nu zal ik meer attent zijn op mijn krachtdieren en samen met hen verder werken. Het brengt me in balans, tot rust.

  Ook even over mijn geschenk want verstond wel de boodschap ervan maar die is grootser, ruimer dan dat ik het opnam, deze hoef ik nog te integreren en verder te ontplooien, misschien wel de reden waarom ik bij jullie aanwezig was, ik weet dat ik terug in een nieuwe fase ben beland werk gerelateerd maar ben er nog niet uit wat. Het is een reuzengrote koperen ketel, (un chaudron) zoals de heksen, magiërs gebruiken. Het symboliseert werkelijk de magie, zegeningen, rituelen, kruiden, de kennis en wijsheid van buiten jezelf, het universele en de natuur is er een belangrijk element in. Voel ook een link met mijn afgesplitste zielsdeel, nu 1 geheel dus misschien nog verder helen, zoeken, voelen...hulp vragen a/d spirits en groeien. Ik mag het zeker verder nog allemaal integreren en laten evolueren, wow, het is precies ook allemaal mooi met elkaar gelinkt, het is een eenheid. Voel aan stap voor stap, geleidelijk aan integreren van de reeds opgedane kennis en er ook nieuwe aan toevoegen. Goh er zijn nog meerdere links, fantastisch, soms zo magisch en wonderlijk.

 • Het was eerst even wennen , zo een workshop was voor mij iets totaal nieuws, maar het werd al snel iets dat heel vertrouwd leek, ik had ook bij inschrijving het gevoel, dit wil ik doen, dit moet ik doen. Na de heelwording kreeg ik een grote rust over mezelf en tijdens het naar huis rijden in het drukke verkeer voelde ik me helemaal anders heel ontspannen vrij van verkeers stress, vrij van gepieker, gezanik en gezeur dat ik normaal had tijdens autorijden, vrij in mijn hoofd, VRIJ. Ik slaap sindsdien ook veel beter in. Ik raad deze workshop aan! 
 • Mijn leven is helemaal veranderd na jullie workshop. Ik had/heb een goede job, een succesvolle carrière, een mooi huis. Mijn ouders vonden dat ik dus gelukkig MOEST zijn. Maar was is geluk? Ik was maar half, dus ik kon het geluk maar half beleven. Ik snap nu waarom ik mijn leven als half leefde. Ik voelde me heel anders toen ik terug naar huis reed, net of ik niet alleen was. Ik heb de stappen van de verschillende kamers de dag erna veel gedaan en het advies gevolgd van "Wat is je concrete stap?". Ik heb gebeld naar iemand die heel blij was met mijn telefoon. Nu ik mezelf weer "heel" voel kan en durf ik ook naar anderen anders zijn.
 • Ik blik nog steeds heel gelukkig terug op zaterdag. Het was een bijzondere dag. Mijn oude zielscontract kunnen lezen gaf me zoveel inzicht. Het kunnen verscheuren en een nieuw maken zorgde ervoor dat er meteen actie werd gekoppeld aan een inzicht. Heel erg bedankt!! Ik zou jullie graag in de toekomst nog ontmoeten en ben van plan om mij zeker nog in te schrijven voor een aantal zaken. En dan de drie concrete dingen: - ik ben van plan om straks zeker een uur de tijd uit te trekken om mijn ervaringen van het weekend nog uitgebreider te noteren; - ik wil op het internet zoeken of ik het voorwerp dat ik in de schatkamer zag ergens kan bestellen (het ging om een donkerrode steen, maar weet niet goed welke steen). Ik zag hem in een kroon maar op een eerdere reis zag ik hem ook eens in een ring. - ik ga vanavond tijd uittrekken voor mijn kinderen, zonder tv, zonder tablet, maar gewoon een "andere" activiteit waarbij we samen iets doen; Lieve groet Door op deze (h)eerlijke wijze mezelf te healen ontkiemde iets in me, als zaad dat in mijn hart aan het wachten was om te kunnen ontkiemen. Het is misschien een raar beeld maar zo voelt het. Er gebeurde iets in mijn hart, mijn hart ging open en kwam tot leven. Hart-openend, ook wel hartverwarmend. Ik ging innerlijk rijker naar huis met een vredig en blij gevoel over mezelf. Ik eer mezelf volledig nu en mag er vanaf nu echt ZIJN.
 • Ik ben bij jullie weggegaan als een ander mens. Toen ik aankwam was ik maar "een loodgietertje". Ik kreeg het inzicht dat je niet je job bent, maar dat je, in gelijk welke job je doet, je het verschil kan maken voor een betere wereld. Het etiket dat mijn omgeving op me kleefde had ik aangenomen en ik dacht dat dit mijn identiteit geworden was... In de verschillende kamers die we tijdens de helende reis bezochten kreeg ik de boodschap dat mijn job heel waardevol is: als er geen loodgieters zouden zijn zou de pest terug uitbreken, zoals al eens gebeurde in een vorig leven van mij. Ik wou toen levens redden. Ik ga vanaf nu mijn job als heel waardevol en blijgezind doen. Een loodgieter maakt het verschil , ik mag er zijn, ik ben er fier op, ik weet nu waarom ik die keuze maakte en mijn zoon mag me opvolgen als hij wil! 
 • Ik beleefde de workshop als thuiskomen. Thuiskomen bij mezelf. Het healen gebeurde bij mij in mijn buik, baarmoeder eigenlijk, alsof ik opnieuw geboren werd uit mezelf. Ik mag stralen, ik straal samen met mijn geheelde zielsdeel, met mijn maatje die er altijd was maar waar ik zelf nog geen contact had meegemaakt. Wil jij die dit leest dit helemaal voelen en ervaren, schrijf je dan zeker in voor de volgende workshop want het is een workshop die je echt moet VOELEN EN ERVAREN! Namasté 
 • Nogmaals een dikke bedankt, het was een heel bijzondere dag! Het betekent echt veel voor mij, het geheelde stuk, dat ik dat weer volledig ben. Mijn oude zielscontract was 'afgescheiden zijn'. Het werd herschreven in 'ik ben heel en volledig'. De oorsprong van het oude zielscontract bleek een heel oud en heel zwaar trauma. Het was verhelderend om te zien en te begrijpen, waarom mijn ziel zich uit mijn lichaam was weg getrokken. Het is bijzonder en speciaal om reizen te maken naar verschillende kamers in de onderwereld. Het is helemaal niet griezelig maar eerder fijn om dat te kunnen doen, wetende dat je daar letterlijk een deel van jezelf zal terugvinden en kan helen. Het voelt eerder aan als een warme welkom. De reis heb ik beleefd als een visualisatie. Ik zag de dingen als in een film, maar wat vager, en voelde er vanalles bij: kou, nattigheid, viezigheid, verdriet, pijn... Eenmaal een reis gedaan, noteerde ik alles in een boekje. Door het schrijven zelf, werden er nog dingen duidelijk, leek ik extra informatie en verbanden te krijgen. De laatste kamer, is de schatkamer. Die is helemaal fijn. Je daalt af, en kan een voorwerp kiezen die voor jou geschikt is, en vervolgens neem je je verloren zielsdeel mee, naar de echte wereld. Het terugkrijgen van dit stuk ziel, ging voor mij eigenlijk over de essentie van mijn leven. Mijn ziel bleek gehalveerd, en is nu weer één. 
 • "Mijn deelname aan het helend Nlp en sjamanen mime spel heb ik ervaren als zeer helend, verrijkend en transformerend. Ik kreeg een inzicht over een bepaald thema in mijn leven waar ik steeds tegenaan liep en niet kon plaatsen noch kon veranderen. Inzicht daarin heeft geleid tot kleine stapjes in transformatie, nieuwe bewegingen en veranderingen in denken en doen. Ik ben Myriam en Paul zeer dankbaar dat ze dit mogelijk maken. Ik heb die dag ook nieuwe contacten kunnen leggen en verbinding maken met nieuwe mensen wat fijn is. Een aanrader. " 
 • Wat ik super vond was de combinatie van theorie door Myr-I-am en de praktijk door Paul. Myr-i-am is een geboren getalenteerde lesgeefster die met gemak alles uitlegt, Paul zijn praktijk is daardoor echt duidelijk te volgen, je kan dankzij de voorbereidende theorie echt helemaal in de beleving gaan, ook als je nog niet eerder sjamanisme volgde zoals ik. Je ziet dat Myr-I-am en Paul de workshop doorleefden. 
 • Bij elke workshop hier vertrek ik tevreden huiswaarts. Deze soul retrieval was echter super. Wel speciaal dat een zwaar en al erg oud thema in 1 dag kan getransformeerd worden. Ik beleefde diepe pijn in de eerste kamer, en voel me nu erg dankbaar voor de heling. " Er is zeker vanalles gebeurd, ook vannacht. Ik werk verder met de zaadjes (mijn instrument), en de buizerd (mijn krachtdier). Bijzonder :de Navajo-indianen noemden me Kokopeli, de fluitspeler die zaadjes verspreidt. En kwam gisteren na zoveel jaren terug naar me toe. Ik voel me goed , aanvaard en veilig bij jullie. Heel blij daarvoor.
 • Hallo Myr-I-am en Paul, Graag wil ik jullie bedanken voor de deugddoende dag van de soulretrieval. Die dag is voor mij een nieuw beginpunt en keerpunt in mijn leven. Als krachtdier kwam de beer me bezoeken. Een paar dagen later begin ik dit allemaal beter te begrijpen... Ik sta inderdaad aan het begin van een nieuwe en hopelijk mooiere periode in mijn leven, waarbij de beer mij de nodige kracht zal geven om alle geleerde dingen te integreren en uiteindelijk mijn eigen pad te bewandelen, met mijn eigen innerlijke gids als kompas. Ook zal ik terugdenken aan de wijze woorden van Paul: "in het hier en nu leven, zoals de Engelsen zeggen: in the PRESENT, waarbij elk moment dankbaar moet beschouwd worden als een PRESENT.