Feedback Helende NLP 

en Sjamanistische dag

Hieronder enkele enthousiaste getuigenissen van mensen wiens leven veranderd is sinds de workshop.                      Jij kan dit ook mee-maken.


 • Ik volgde al eens een soulretrieval elders wat een bijzondere transformatie voor me inhield. De sjamaan ging voor mij op reis en ik ging bevrijd en geheeld naar buiten. Toen ik jullie workshop zag, en de aankondiging las, ik citeer: "De sjamaan kan voor iemand op trance-reis gaan om dat afgescheiden deel van de ziel weer terug te halen als het wil meekomen om iemand op dat moment te helpen. In plaats van dat een sjamaan dit voor jou doet, zal je leren HOE je ZELF de heelwording kunt mee-maken en integreren" dacht ik, typisch Paul Liekens !!! De cursisten in hun kracht zetten!! Dus ik schreef me in, en ben zooooooooooo dankbaar dat ik dit nu ook kan, ik had op dit moment niet zo echt een werkpunt, maar ik kan de toekomst aan!
 • Het was weer schitterend. Ik heb al heel wat bij jullie gevolgd. En telkens denk ik hoedje af, diep respect voor wat jullie brengen, telkens ga ik zo licht naar huis. Deze keer vond ik het de beste workshop die ik ooit volgde in mijn hele leven. Ik weet dat jullie veel kunnen maar dat jullie me de tools gaven om mij van mijn levenslange trauma te verlossen in 1 dag dit vind ik heel sterk. Ik ging mijn trauma altijd mooi uit de weg en durfde het niet aanpakken omdat ik dacht dat het onmogelijk was om dit te helen, ik liep er altijd in een boogje om heen en werkte aan minder zware items. Wat ik zo mooi en bijzonder vond, iedereen zat in zijn proces en ieder ging zijn eigen reis. Het voelde zo bijzonder veilig. Jullie zijn een bijzonder team: Paul heeft een rijkdom aan bagage: sjamanisme, NLP, piramide, Ho'oponopono en zijn 40 jaar ervaring met workshops en privé consulten en Myr-I-am jij maakt van elke workshop zoiets moois, wat heb jij talent om een dag in elkaar te steken en wat een parel aan naslagwerk krijgen we steeds! 
 • Dag lieve Paul en Myriam, Jullie zijn als het ware op mijn pad 'gestuurd'. Dank daarvoor aan onze Schepper, nog een bewijs dat hij ons draagt en geeft naar behoefte, we hoeven het enkel maar te vragen. Op een heel aangename, leerrijke en vloeiende manier zijn jullie er in geslaagd de soul retrieval tot mij door te laten dringen , mij te healen en mij, wat vooral belangrijk is, een nieuw toekomstperspectief te geven... al dat op 1 dag en dit na jaren 'puzzelstukjes' vergaard te hebben. Ik dank jullie met gans mijn hart. Moge veel zoekenden de weg naar jullie vinden. Een warme groet en knuffel. Dank dat ik er bij mocht zijn, het was een eer. 
 • De afsluiting van de dag. We zaten allemaal met onze kaars in de hand in de grote piramide verbonden met ons afgesplitste deel dat terug gekeerd was. Dit was een bijzonder mooi moment! Iedereen was zo anders, zo vredig, zo ingetogen en ook wel stil opgetogen, bevrijd van een last die we lang meegesleurd hadden, de vereniging met het teruggekeerde zielsveel was bij iedereen voelbaar, zonder woorden te groots voor woorden, iedereen was door deze heling heel en dit gaf een heel speciaal mooi gevoel. Speciaal was ook dat elk zijn eigen reis deed en we niets van elkaars privé wisten en er toch een soort verbondenheid was, een sfeer die ik telkens bij jullie ervaar, een veilig goed gevoel. De vele concrete praktijkvoorbeelden tijdens de workshop en in het werkboek maken de theorie vlot verstaanbaar en concreet. 
 • Super bijscholingsdag gehad bij Paul Liekens en Myr-I-am. Ik kende de soulretrieval, maar wat Paul er van gemaakt is gaat zoveel verder, het kijken naar de gewenste toekomst was voor mij heel bijzonder. Sjamanisme en NLP werden super gecombineerd. Ik was al jaren op zoek om iets heel persoonlijks op te lossen, ik kreeg de tools, ik ben op weg gezet, het komt goed met mij. Dank ! Wat ik heel verrijkend vond waren de vele praktijkvoorbeelden die in de stukjes theorie gegeven werden.Ook het bijhorende cursusboek bevatte veel praktijkvoorbeelden, het cursusboek is echt heel waardevol. Leuk was dat de theorie door Myriam gegeven werd en de praktijk door Paul, zo werden het aanleren en het zelf beleven duidelijk gescheiden. Het was ook een echte genietdag. De muziek was heel passend gekozen. De dag was zo om, gemotiveerd gegeven in een prachtig kader. Dank ! 
 • Beste Paul en Myriam, Zoals altijd is het een beetje 'thuiskomen' als ik bij jullie ben! Zaterdag was heel fijn, heel interessant, heel diepgaand. Jullie zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat de interactie zo fijn en warm is. De dag is omgevlogen : het vlechten van energie, ons begeleiden en meenemen op transformatie. Het is toch wel heavy want gisteren en vandaag voel ik het nog. (een verandering, een verschuiving zeg maar) En ik ben dankbaar, heel dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Jullie zijn een geweldig team ! Dank speciaal ook jij Myriam, want ik hou er van om naar jou te luisteren wanneer jij de theorie geeft !Je hebt de swung zeg maar.. om ons te boeien en te blijven boeien. Beste Myriam en Paul, Eerst en vooral hartelijk dank voor de fijne workshop zaterdag. Ik ben heel blij dat ik de weg naar jullie gevonden heb. Jullie zijn 2 fantastische mensen met heel veel kennis en brengen die op een prachtige manier naar voor, waarvoor dank. De Soul retrieval was voor mij iets nieuw. Ik had al jaren het gevoel dat er iets niet klopte, maar kreeg daar ook geen antwoord op. Door de praktische oefeningen tijdens de workshop kreeg ik een antwoord op iets waar ik wel even van schrok en eventjes niet goed van was. Maar Paul stelde mij gerust en zei "jouw antwoord zal wel juist zijn" en ik berustte er in. Ik dacht bij mijzelf morgen zal het een zeer emotionele dag zijn, maar nee hoor ik voelde mij heel gelukkig en het was een echte bevrijding. Het was voor mij nog maar de tweede keer dat ik bij jullie een workshop volgde, maar ik voel mij daar echt wel thuis. Daarom zeg ik : dank je wel en tot ziens! 
 • Hey Myriam en Paul, Ik heb bij mijn thuiskomst nog een wandeling gemaakt hier in de velden. Ik heb toen een wolk gezien in de vorm van een hart, mijn overleden vader, moeder en echtgenoot zeiden we love you ! Ik heb lopen wenen als een kindje.... dankbaarheid jong ;-) Ik ben jullie beiden ook heel dankbaar, 't was heel diepgaand. Jullie zijn een knap team ! Veel liefs,
 • Wat voelde het goed om bij jullie te zijn. Ik vertelde dat mijn middenrif helemaal vast zat. De volgende ochtend was deze knoop weg!! Daar zit ik al maanden mee!  Ik voel het nog soms opkomen maar als ik me dan de 'gang/loop' van de jaguar voorstel: heel ontspannen stappen, bij mezelf blijven, mijn eigen mening mogen uiten, mijn intuïtie volgen, neem ik hem in me op en ontspant het weer. 
 •  Lieve Myriam en Paul,Dankjewel voor de weer eens zeer intense beleving! We krijgen steeds opnieuw hetzelfde gevoel van thuiskomen bij jullie twee! Niet alleen hangt er zo een fijne ernergieke sfeer, maar de oprechte hartelijkheid , de zelfgemaakte huisdrankjes, het ongedwongene in alles geven ons een warm welkom! De wisselwerking tussen Myriams' begeestering voor de workshop dan weer, en Paul altijd zijn rustige en humoristische zelf is ook een gebeurtenis op zich. Hoewel ik het niet verwachtte, zijn er toch een heleboel dingen aan de oppervlakte gekomen waar ik zeker aan voort wil werken. Voor deze die nog twijfelen om het eens mee te maken; gewoon doen!!! Lieve groeten
 • Ik krijg beetje bij beetje het gevoel dat veel dingen mij duidelijker worden, net of ik 'wakker' word, veel dankzij jullie, het is telkens een belevenis en openbaring om een workshop te volgen.  
 • Dag Myriam en Paul, Bedankt voor de intensieve dag. Jullie begeleiden dit heel goed. De afwisseling tussen jullie is heel goed gevonden. Het boekje is prima. Zeer goed. Jullie brengen dit ook met de nodige "luchtigheid" en de grapjes van Paul, vind ik leuk. Het heeft bij mij zeker iets losgeweekt, aanvankelijk was het toch niet gemakkelijk. Het was iets waarmee ik het moeilijk heb dat naar boven kwam. Ik was heel enthousiast over de nieuwe workshop toen ik de deur buiten stapte. Thuisgekomen werd ik dit nog meer door het volledig nalezen van het bijbehorende werkboek. Er staan heel concrete praktijkvoorbeelden in waar je echt iets aan hebt. Dank U Myr-I-am ! 
 • Ik heb gisteren nog vele malen het mimespel herhaald. Het voelt goed. Wat gisteren wel erg opviel. Mijn andere deel van mijn ziel bleek mijn tweelingziel te zijn. Wat in werkelijkheid ook zo is natuurlijk. Maar (net zoals in mijn kamer van verwonding) in het echte leven is hij een bijzonder lief persoon, maar hij lijkt niet wakker te zijn, terug getrokken, reageert zo weinig... ondanks het feit dat we een goed contact hebben. Gisteren kreeg ik de hele dag berichtjes, en zelfs uitgebreide berichtjes, ik wist niet waar ik het had, dit was nog nooit gebeurd. Wel grappig hoor, hij was wakker geworden zeker... 
 • Het was eerst even wennen , zo een workshop was voor mij iets totaal nieuws, maar het werd al snel iets dat heel vertrouwd leek, ik had ook bij inschrijving het gevoel, dit wil ik doen, dit moet ik doen. Na de heelwording kreeg ik een grote rust over mezelf en tijdens het naar huis rijden in het drukke verkeer voelde ik me helemaal anders heel ontspannen vrij van verkeers stress, vrij van gepieker, gezanik en gezeur dat ik normaal had tijdens autorijden, vrij in mijn hoofd, VRIJ. Ik slaap sindsdien ook veel beter in. Ik raad deze workshop aan! 
 • Mijn leven is helemaal veranderd na jullie workshop. Ik had/heb een goede job, een succesvolle carrière, een mooi huis. Mijn ouders vonden dat ik dus gelukkig MOEST zijn. Maar was is geluk? Ik was maar half, dus ik kon het geluk maar half beleven. Ik snap nu waarom ik mijn leven als half leefde. Ik voelde me heel anders toen ik terug naar huis reed, net of ik niet alleen was. Ik heb de stappen van de verschillende kamers de dag erna veel gedaan en het advies gevolgd van "Wat is je concrete stap?". Ik heb gebeld naar iemand die heel blij was met mijn telefoon. Nu ik mezelf weer "heel" voel kan en durf ik ook naar anderen anders zijn.
 • Ik blik nog steeds heel gelukkig terug op zaterdag. Het was een bijzondere dag. Mijn oude zielscontract kunnen lezen gaf me zoveel inzicht. Het kunnen verscheuren en een nieuw maken zorgde ervoor dat er meteen actie werd gekoppeld aan een inzicht. Heel erg bedankt!! Ik zou jullie graag in de toekomst nog ontmoeten en ben van plan om mij zeker nog in te schrijven voor een aantal zaken. En dan de drie concrete dingen: - ik ben van plan om straks zeker een uur de tijd uit te trekken om mijn ervaringen van het weekend nog uitgebreider te noteren; - ik wil op het internet zoeken of ik het voorwerp dat ik in de schatkamer zag ergens kan bestellen (het ging om een donkerrode steen, maar weet niet goed welke steen). Ik zag hem in een kroon maar op een eerdere reis zag ik hem ook eens in een ring. - ik ga vanavond tijd uittrekken voor mijn kinderen, zonder tv, zonder tablet, maar gewoon een "andere" activiteit waarbij we samen iets doen; Lieve groet Door op deze (h)eerlijke wijze mezelf te healen ontkiemde iets in me, als zaad dat in mijn hart aan het wachten was om te kunnen ontkiemen. Het is misschien een raar beeld maar zo voelt het. Er gebeurde iets in mijn hart, mijn hart ging open en kwam tot leven. Hart-openend, ook wel hartverwarmend. Ik ging innerlijk rijker naar huis met een vredig en blij gevoel over mezelf. Ik eer mezelf volledig nu en mag er vanaf nu echt ZIJN.
 • Ik ben bij jullie weggegaan als een ander mens. Toen ik aankwam was ik maar "een loodgietertje". Ik kreeg het inzicht dat je niet je job bent, maar dat je, in gelijk welke job je doet, je het verschil kan maken voor een betere wereld. Het etiket dat mijn omgeving op me kleefde had ik aangenomen en ik dacht dat dit mijn identiteit geworden was... In de verschillende kamers die we tijdens de helende reis bezochten kreeg ik de boodschap dat mijn job heel waardevol is: als er geen loodgieters zouden zijn zou de pest terug uitbreken, zoals al eens gebeurde in een vorig leven van mij. Ik wou toen levens redden. Ik ga vanaf nu mijn job als heel waardevol en blijgezind doen. Een loodgieter maakt het verschil , ik mag er zijn, ik ben er fier op, ik weet nu waarom ik die keuze maakte en mijn zoon mag me opvolgen als hij wil! 
 • Ik beleefde de workshop als thuiskomen. Thuiskomen bij mezelf. Het healen gebeurde bij mij in mijn buik, baarmoeder eigenlijk, alsof ik opnieuw geboren werd uit mezelf. Ik mag stralen, ik straal samen met mijn geheelde zielsdeel, met mijn maatje die er altijd was maar waar ik zelf nog geen contact had meegemaakt. Wil jij die dit leest dit helemaal voelen en ervaren, schrijf je dan zeker in voor de volgende workshop want het is een workshop die je echt moet VOELEN EN ERVAREN! Namasté 
 • Nogmaals een dikke bedankt, het was een heel bijzondere dag! Het betekent echt veel voor mij, het geheelde stuk, dat ik dat weer volledig ben. Mijn oude zielscontract was 'afgescheiden zijn'. Het werd herschreven in 'ik ben heel en volledig'. De oorsprong van het oude zielscontract bleek een heel oud en heel zwaar trauma. Het was verhelderend om te zien en te begrijpen, waarom mijn ziel zich uit mijn lichaam was weg getrokken. Het is bijzonder en speciaal om reizen te maken naar verschillende kamers in de onderwereld. Het is helemaal niet griezelig maar eerder fijn om dat te kunnen doen, wetende dat je daar letterlijk een deel van jezelf zal terugvinden en kan helen. Het voelt eerder aan als een warme welkom. De reis heb ik beleefd als een visualisatie. Ik zag de dingen als in een film, maar wat vager, en voelde er vanalles bij: kou, nattigheid, viezigheid, verdriet, pijn... Eenmaal een reis gedaan, noteerde ik alles in een boekje. Door het schrijven zelf, werden er nog dingen duidelijk, leek ik extra informatie en verbanden te krijgen. De laatste kamer, is de schatkamer. Die is helemaal fijn. Je daalt af, en kan een voorwerp kiezen die voor jou geschikt is, en vervolgens neem je je verloren zielsdeel mee, naar de echte wereld. Het terugkrijgen van dit stuk ziel, ging voor mij eigenlijk over de essentie van mijn leven. Mijn ziel bleek gehalveerd, en is nu weer één. 
 • "Mijn deelname aan het helend Nlp en sjamanen mime spel heb ik ervaren als zeer helend, verrijkend en transformerend. Ik kreeg een inzicht over een bepaald thema in mijn leven waar ik steeds tegenaan liep en niet kon plaatsen noch kon veranderen. Inzicht daarin heeft geleid tot kleine stapjes in transformatie, nieuwe bewegingen en veranderingen in denken en doen. Ik ben Myriam en Paul zeer dankbaar dat ze dit mogelijk maken. Ik heb die dag ook nieuwe contacten kunnen leggen en verbinding maken met nieuwe mensen wat fijn is. Een aanrader. " 
 • Wat ik super vond was de combinatie van theorie door Myr-I-am en de praktijk door Paul. Myr-i-am is een geboren getalenteerde lesgeefster die met gemak alles uitlegt, Paul zijn praktijk is daardoor echt duidelijk te volgen, je kan dankzij de voorbereidende theorie echt helemaal in de beleving gaan, ook als je nog niet eerder sjamanisme volgde zoals ik. Je ziet dat Myr-I-am en Paul de workshop doorleefden. 
 • Bij elke workshop hier vertrek ik tevreden huiswaarts. Deze soul retrieval was echter super. Wel speciaal dat een zwaar en al erg oud thema in 1 dag kan getransformeerd worden. Ik beleefde diepe pijn in de eerste kamer, en voel me nu erg dankbaar voor de heling. " Er is zeker vanalles gebeurd, ook vannacht. Ik werk verder met de zaadjes (mijn instrument), en de buizerd (mijn krachtdier). Bijzonder :de Navajo-indianen noemden me Kokopeli, de fluitspeler die zaadjes verspreidt. En kwam gisteren na zoveel jaren terug naar me toe. Ik voel me goed , aanvaard en veilig bij jullie. Heel blij daarvoor.
 • Hallo Myr-I-am en Paul, Graag wil ik jullie bedanken voor de deugddoende dag van de soulretrieval. Die dag is voor mij een nieuw beginpunt en keerpunt in mijn leven. Als krachtdier kwam de beer me bezoeken. Een paar dagen later begin ik dit allemaal beter te begrijpen... Ik sta inderdaad aan het begin van een nieuwe en hopelijk mooiere periode in mijn leven, waarbij de beer mij de nodige kracht zal geven om alle geleerde dingen te integreren en uiteindelijk mijn eigen pad te bewandelen, met mijn eigen innerlijke gids als kompas. Ook zal ik terugdenken aan de wijze woorden van Paul: "in het hier en nu leven, zoals de Engelsen zeggen: in the PRESENT, waarbij elk moment dankbaar moet beschouwd worden als een PRESENT.