Wildpluk workshop

Wildplukken vergroot voor mij mijn connectie met moeder aarde. De sjamaan in mij voelt dan de dankbaarheid, verwondering, bewondering, fascinatie en vreugde voor zo veel schoonheid en overvloed.                                        Dit is geen herboristen opleiding. Ik hou het eenvoudig, geen inhoud stoffen, geen Latijnse namen maar enkel wat je in je keuken kan gebruiken van al wat moeder aarde ons schenkt. Mijn enige doel is je bewust te maken dat je elke dag schatten voorliep die je nu, door naar de foto's en filmpjes te kijken of een halve-dags-workshops te komen volgen, kan vinden. Jouw leven kan vanaf nu een boeiende schattenjacht worden als jij hier voor kiest. 

Elk seizoen heeft veel te bieden om van te leven, dit wisten de mensen vroeger heel goed want dit was belangrijk om te overleven. De planten met de grootste vruchten en de lekkerste smaak werden gekruist die de moderne gehaaste mens kan halen in de winkels. Wilde planten zijn rasecht, ze bezitten nog de oerkracht, de verbinding met moeder aarde, ze hebben zelf nog verdedigingstoffen in zich om hun soort te laten overleven en ze zijn waardevoller voor ons immuunsysteem!

Bij twijfel rond determinatie kan je altijd op internet determinatie filmpjes bekijken. De app "Plantnet" kan je ook verder helpen, maar bij twijfel laat je best het plantje staan. Pluk enkel waar je zeker van bent. Wat je  ook plukt en hoe je het ook gebruikt het blijft je eigen verantwoordelijkheid. Neem ook jouw eigen verantwoordelijkheid naar moeder aarde. Als je gaat wildplukken hou dan rekening met de "wildplukkersregel" van 1:20. Dit betekent dat als er twintig planten van dezelfde soort in één gebied staan, je er 1 mag oogsten! De voortplanting van dit plantje is heel belangrijk! En "wilde" dieren hebben niet de mogelijkheid om naar de supermarkt te gaan.Door de Corona lag onze zaak stil. Geen workshops meer, geen privé consulten. Het werd stil. En door deze stilte voelde ik een impuls, een steeds sterker wordend borrelend gevoel tot verbinding met Moeder Aarde. Wildpluk. Enkele vriendinnen vroegen me: "ga eens FB live, laat ons eens mee kijken". Ik stak de IPhone in Paul zijn handen en ging telkens onvoorbereid live. De impuls van het moment.

Ik kreeg dan ook de vraag naar een workshop, mensen willen het ook proeven. Tijdens een wildpluk workshop vertel ik over de wildpluk planten in mijn tuin, zie FB live voorbeelden en leer je enkele lekkere gerechtjes maken die we dan samen gaan degusteren.

Waar? Ten huize van Paul Liekens, Kluizestraat 3 te 9860 Scheldewindeke

Wanneer?  Klik hier voor een volgende datum.

30 euro proevertjes inbegrepen 


Wildpluk workshop feedback:  klik

30 euro proevertjes inbegrepen