Feedback lemniscaat EMDR

 • De workshop lemniscaat heeft mijn leven veranderd. Het is echt een lichtpunt in mijn leven. Ik ben zo blij dat ik kwam. Voor mij was alles nieuw wat jullie vertelden, dus dank voor de geleidelijke opbouw en informatie zodat ik alles begreep waardoor het proces heel veilig aanvoelde en ik me volledig kon overgeven. Ik heb er geen woorden voor hoe dankbaar ik ben. Ik kom zeker nog naar andere workshops.
 • Wat een prachtig initiatief deze workshop! Deze tools kan ik onmiddellijk gaan toepassen in mijn praktijk. Dank voor de weer zeer waardevolle syllabus waar ik echt iets mee kan. Doe zo verder, Myriam! 
 • Ik had al veel over EMDR gehoord en gelezen maar ik wou het ervaren. Het was inderdaad heel speciaal en krachtig. Mijn verbazing was nog groter bij ANKERS COLLAPSEN. Wat een sensatie! Het was net of er ineens lenige dieren zich over mijn rug, langs mijn ruggengraat, bewogen in een razend tempo, ik begon te transpireren, te rillen en dan...ineens was mijn werkpunt weg, helemaal weg, ik kon mijn beperkend gevoel/ werkpunt ophalen maar had er geen emotie meer bij, ik glimlachte en zei, tja daar had ik het VROEGER moeilijk mee, maar dit is nu voorbij. Ook het overzetten van het therapeutische anker naar een zelfanker vond ik knap. Ik kende niets van NLP en leerde zoveel in 1 dag. Jullie geven niet enkel NLP maar 'zijn' NLP, het is bij jullie precies zo vanzelfsprekend. Super ervaringsdag, knap opgebouwd, smaakt naar meer.
 • De dag zit zo goed opgebouwd in elkaar, prachtig! Ook het boekje is super, het is een pareltje. Er staat heel boeiende informatie in en vooral het stappenplan is de max! Hier kan ik zelf ook later mee verder!!! 
 • Ik wilde jullie ook nog eens beiden hartelijk danken voor het warme onthaal gisteren en de hele fijne sfeer tijdens de workshop EMDR. Ik vond het juiste woord niet bij de afsluiting, maar ik denk dat 'NLP op een warme en ontspannen manier gebracht', het best aanleunt bij de ervaring die ik bij jullie kreeg. (Wat voor mij heel fijn is, want meestal komt er een klein 'stresske' op als ik aan NLP en de uitgebreide stappenplannen denk… ). 
 • Ik heb al aan verschillende workshops deelgenomen bij jullie en ben steeds verbaasd dat je met simpele dingen te doen, waardoor je inzicht krijgt, zo veel kan verbeteren... 
 •  Inderdaad een TOP dag, heel indringend. Tijdens het ankers collapsen had ik echt een ervaring van een shift, ik ben heel diep gegaan, tot aan mijn oorsprong en het geboren worden want dat voelde voor mij aan alsof dat zo moest, of liever, ik ging daar spontaan naartoe. En ik heb daar al mijn krachten en engelen meegenomen deze keer. Ik heb het gevoel dat ik nu eindelijk iets geheeld heb dat allang vroeg om heling. Bedankt voor jullie allesomvattende aanpak, heel verstaanbaar uitgelegd, en dan het oefenen met 2 maakte voor mij dan wel dat ik het ook effectief zelf kon toepassen. Ik blijf zeker kandidaat om jullie volgende cursus te volgen . 
 • Gelijk maar de hond uitgelaten zojuist. Heb hem de afgelopen 10 jaar niet eens durven aanraken. Ik voelde helemaal geen angst, kijk maar naar het filmpje, dit is echt heel bijzonder. Morgen doe ik het weer😃. Dankjulliewel wel voor opnieuw een heel bijzondere dag voor mijn zoon en mij. Mailtje 2: 😊onvoorstelbaar. Vandaag weer 2 x hond uitgelaten, ben helemaal niet bang meer, dacht er niet eens meer aan. 

 • Ik ben inning dankbaar voor de ervaring en expertise die jij en Paul delen! Ik heb er zoveel aan gehad (workshop oogbewegingstechniek en trauma), er werd echt een groot pak uit mijn 'rugzak' gehaald, amai! Ik zou graag verder werken aan mijn healing bij jullie want het werkt en ik heb ook genoeg elders geprobeerd wat niet werkt.
   Deze workshop heeft me mijn leven teruggegeven. Toen ik 15 was heb ik mijn zus verloren, we zaten samen in een auto die aangereden werd. Ik wou nooit echt nooit meer in een auto stappen. Meer dan 20 jaar lang herbeleefde ik het ongeluk vaak in nachtelijke dromen. Het herinneren bleef alsof het gisteren was, ook al is het is meer 20 jaar geleden. Iedereen zei me toen dat het missen van mijn zus dat dit zou minderen met de tijd, dat de nachtmerries zouden minder met de tijd. Dat de tijd eens zou helen, de wonden, het gemis, de pijn .... Bij mij was dit niet het geval. Ik wou naar een andere school om mijn zus minder te missen, om de plaats van het ongeluk nooit meer voorbij te moeten. Niets hielp. Ik ben in therapie gegaan maar het maakte alles nog erger en ik wou niet meer in een auto en niet meer in therapie. Toen ik van een vriendin jullie FB-uitnodiging kreeg las ik dat je niet hoefde te vertellen waarvoor je kwam. Ik kon dit bijna niet geloven, en wou het er toch op wagen. Mijn leven was eigenlijk geen leven. Het doet me wat om nu de verledentijd van de werkwoorden te mogen gebruiken.... Het doet me wat.... Ik ben heel blij en ontroerd! Ik leefde in mijn dorp, net als mijn overgrootouders kwam ik het dorp niet uit, terwijl de wereld zoveel leuke dingen te bieden heeft momenteel. Ik wou terug leven! Voor mezelf en als eerbetoon voor mij zus. Ik wou terug voluit leven en van elke dag de mooiste dag ooit maken. En het is gelukt! Het is me gelukt! Ik was heel stil tijdens de workshop, ik wou niet zoals vroeger dat alle mensen met me compassie zouden hebben. Ik deed mee omdat ik al van bij de binnenkomst voelde dat het ging gebeuren, er hangt iets speciaals in huis, iets mystiek, iets niet benoembaar.... Ik was blij met de uitleg eerst, je wordt dan een beetje voorbereid en je ziet dat het veilig is. Dan zie je iemand waarbij de techniek werkt en dan.... Ja ook bij mij, zonder dat iemand wist waarvoor ik kwam, zonder dat ik mijn wonden nog eens moest opentrekken. Ik stapte buiten als herboren, eindelijk kan ik weer leven, mijn leven heeft op pauze gestaan maar nu ben ik al meer dan 20 nachten zonder nachtmerrie en ik ben met een vriendin al mee gereden in haar auto! Mijn vriendin zei dat jij met openbaar vervoer en dan te voet naar die workshop ging dat zou ik dan niet kunnen. Mijn drijf was groot, ik stapte bij jullie binnen vol moed, durf en vertrouwen en het was het waard! Dank voor deze workshop, ik ga terug voluit leven en van elke dag de mooiste dag ooit maken. Dank, dank, dank! Ik ben heel benieuwd naar de andere dingen die jullie geven, gewoon uit interesse. Dank! 

 • Hallo Myr-I-am en Paul, Het was gisteren een héél fijne dag. De ongedwongenheid deed me deugd ... buiten aan tafel met de lekkere druifjes... de cursus die mooi uitgelegd werd ... het decor ... het grappige ... de sappen ... het zevenblad en de Romeinen ... en ja ... Ik zie dat Romein zijn wel in jou ... leuk ! De piramides ... Ik werd teruggebracht naar de tijd van méér dan 40 jaar geleden toen ik naar een voordracht over stenen ging bij Steven en Gabrielle Vandaele en het gezondheidsboekje kocht waar al wat instond over de piramides ... en ik zo n piramidegenerator of wafel kocht die ik bij jullie ook zag liggen ... en experimenteerde. En ik kocht Paul zijn boekjes ... Ankertjes ... en leende ze uit en heb ze nooit meer teruggekregen. En dit alles kwam terug gisteren ... De lemniscaat ... het oneindige. Waar mijn zoektocht ooit begon ... kwam ik bij jullie precies weer naar dat punt ... En ik verschiet dat er zoveel jaren over zijn gegaan met trauma s die ik op veel manieren heb proberen los te laten. En nu zit ik in het bos lettertjes te tikken met het woord ''''''verlossing''''' op mijn lippen. Vandaag mag alles wat bezinken ... De cursus was duidelijk en eenvoudig. Fijn om verder mee te werken. 
 • Het was een zeer leerrijke en verrijkende dag, ik was heel erg onder de indruk van de intense en begeesterde aanpak van jouw Myriam en de mooie samenwerking tussen jou en Paul, heel warm en oprecht. 
 • ik wil jullie nogmaals bedanken voor de fijne dag Lemniscaat...bij jullie warme thuis. Ik ben al direct aan de slag gegaan in mijn praktijk en wat leuk om ermee te spelen en zo diepgaand....wauw!!!  
 • Ik heb er van genoten om de dag Workshop te volgen. Ik heb leuke, fijne en krachtige inzichten gekregen gedurende de dag. De kracht van de lemniscaat ligt ook in zijn eenvoud, zeer fijn om te ervaren.
  Het was een genoegen. 
 • Bedankt voor de zeer waardevolle workshop! Jullie slagen er altijd in om met een persoonlijke toets de soms nogal theoretische NLP om te zetten in zeer praktisch gebruik voor NLP coaches. Ik was zo enthousiast na de workshop dat ik er meteen mee aan de slag wou gaan! 
 • Investeren in jezelf is de beste investering die er is. En deze twee technieken die ik dankzij jullie heb leren kennen hebben zeker een toegevoegde waarde in mijn leven gebracht. Dankjewel 2 mooie leraren. 
 • Dank voor de oogbewegings-workshop. Ik had iets lastigs. Als ik bloed zag dan werd ik misselijk en viel dan soms bewusteloos, soms was een verhaal horen over dit onderwerp ook al een aanleiding tot flauwvallen. Ik voelde me daardoor ook vaak heel onzeker. Ik werd zelfs zo onzeker dat ik mensen ging mijden. Ik werd aangetrokken omdat je niet moet vertellen waarvoor je komt want vertellen is dus niet mijn favoriete bezigheid. Ik voelde tijdens de workshop al verlichting, ik heb zelfs in het tweedeel wel al iets gezegd bij het ankers collapsen, ik wou toen van angst naar vrij-zijn gaan. Deze woorden waren genoeg, meer uitleg was er niet nodig. Ik was blij toen ik heel duidelijke aanmoedigingen kreeg, je doet het goed, het is je laatste keer dat je deze angst voelt, laat die voor de laatste keer nog maar eens komen. Telkens werd herhaald laatste keer angst dan VRIJ-ZIJN. Ik vond dit stuk heel heftig, ik voelde iets in mijn lichaam, het was niet leuk, het verminderde en verminderde, gelukkig duurde dit maar kort. Toen ik daarna weer aan die bepaalde angst moest denken toen... kon ik bij die angst niet meer bij. Dit was bizar. De emotie rond die angst was weg. Ik kan dit niet begrijpen maar het is zo. Ik laat het los want ik voel me inderdaad ook vrij. Raar maar waar. Ik ben jullie zeer dankbaar.
 • Ik vind het onvoorstelbaar dat je als leek zo snel de NLP-oefeningen met succes kan doen. Myr-I-am verstaat de kunst om iets op een heel eenvoudige en boeiende manier uit te leggen, je leert zoveel in 1 dag en het is ook een dag waarop je echt geniet. NLP is iets wat je niet kan beschrijven in woorden, als je zo een oefening doet dan gebeuren er dingen met je ten goede. 
 • Het valt me telkens op hoe je zorgvuldig alles voorbereidt en hoe je elk detail met zorg benadert. Ik kan me best voorstellen dat je heel wat werk hebt gestoken in het voorbereiden van de workshop. DANK JE WEL. 
 • Feedback op een zalige loslatingsdag, wat emotie met ons doet weet niemand raad mee. Fijn met deze Lemniscaatoogoefeningen die voor iedereen haalbaar zijn zoveel te kunnen loslaten...wist niet dat het probleem zo diep zat. Dank je Myriam om mij zo goed te begeleiden. Vandaag op het werk ook nog ervan genoten. Voelde me blij. Dank u voor het in gang zetten. De rest gaat van mij moeten komen. 
 • Wat een belevenis was dat afgelopen zaterdag. Ik las gisteren het berichtje op Facebook dat een deelnemer een grote verandering heeft ervaren. Bij mij is er ook iets groots veranderd. Ik kan het bijna niet geloven..... Paul heeft mijn depressie omgezet naar enthousiasme. 
 • Geweldige dag gehad bij Paul en Mirjam. Ongelofelijk maar waar, wat  eenvoudige lemniscaatbewegingsoefeningen voor een rust en helderheid in het hoofd kunnen zorgen! Dank je allebei! 
 • De dagen en de week nadien was ik moe. Zo een gezonde moeheid, van mijn lichaam die ergens een stuk rust gevonden heeft. En dat er ontspanning komt in de diepte van mijn cellen. Ik heb gewerkt op de onrust en de angst die ik voel tov mijn ex-man. Na de workshop was het de eerste keer dat ik rustig was, terwijl mijn kindjes bij mij ex waren. Meestal was ik zo ongerust en liep ik te ijsberen. Nu was ik zoveel rustiger. Al die warmte en goede zorgen van jullie doen deugd!" 
 • Ik heb de lemniscaatoefening reeds toegepast bij mijn man en reeds bij één cliënte met super resultaat! Mooi wat jullie samen neerzetten en jullie jaren ervaring en kennis delen... 
 • Het was opnieuw een heel inspirerende dag en bijzonder hartververwarmend om jullie terug te zien. De voormiddag was voor mij heeeeeel heel interessant om te beseffen hoe snel je een naar gevoel kan laten verdwijnen. Met je verstand kan je hier niet bij, je moet dit ervaren om het te kunnen geloven. Ik zag hoe Paul de oefening voordeed met iemand, het leek me heel eenvoudig. Toen ik zelf aan de beurt was toen was het heel intens bij mij, ik had dit niet kunnen inschatten. Ik was erna moe. Ik kreeg de ruimte om me onder een piramide te zetten en ja na een kwartiertje was ik herboren. Mijn lang meegesleepte rugzak was leeg! Het moe-zijn even was de rugzak die zich liet uitkiepen.
  Het collapsen van ankers in de namiddag was bij mij persoonlijk minder spectaculair omdat het denk ik allemaal al opgelost was bij mij in de voormiddag, ik vond het wel interessant om zien. 

 • Het Lemniscaat, dat is iets wat me eigenlijk al gans mijn leven triggert, maar ik heb er nooit geen aandacht aan gegeven... Ik heb al, van zolang ik mij herinner last met mijn linker en rechterkant, zowel fysiek als mentaal, ook heb ik de rechterkant dikwijls pijnen, in alle oefeningen die ik volg in cursussen en workshops is dat het eeuwige probleem dat blijft terugkomen. Nu deze morgen doe ik na een meditatie het Lemniscaat zoals ik gisteren geleerd heb, en erna mijn qigong oefening, die ongeveer een halfuur duurt. Voor het eerst in mijn leven voel ik duidelijk in mijn hoofd/hersenen dat die 2 helften samenwerken !!! Ik stond gewoon perplex ! Ik heb dus eindelijk gevonden hoe ik mijn 2 helften kan samenbrengen als het ware. Dat is dus een superfijne oplossing voor mezelf..., ik heb me dus nu voorgenomen om dagelijks 2Xdag het Lemniscaat te maken, es zien wat dat geeft hé. Ik ben me al heel lang bewust van dit probleem, en via oefeningen kan je met je bekken en centrum werken, en zo de 2 kanten stimuleren.... maar met je hoofd is dat een pak moeilijker...en bij deze is het Lemniscaat wel een oplossing... Ik heb ook positieve effecten gevoeld van andere technieken hoor, en ik ga me er zelf nog meer in verdiepen en het boek van Paul lezen... ik kan dus duidelijk nog een heel eind verder. Ik ben jullie beiden dankbaar voor die dag, héél zinvol ! 
 • "Heel veel dank lieve Myriam, omdat jij er mee voor gezorgd hebt dat het een wondermooie dag werd. Wat mij vooral getroffen heeft was de eenvoud: jullie eenvoud en de eenvoud van de lemniscaat-oogbewegings-techniek. En wat zo bijzonder is: het werkt. Zo simpel en zo'n resultaat! Dat is magie." 
 • Lieve Myriam en Paul, Kundigheid, gastvrijheid, warmte én humor...alle ingrediënten zijn bij jullie aanwezig om me uit mijn comfortzone te halen. Deze workshop wekte mijn interesse omdat het principe mooi aansluit bij dat wat ik in de oogyoga meegeef. Jullie reiken een tool aan om trauma's los te laten via oogbewegingen...In de oogyoga reiken we inzichten aan om via oogbewegingen de ogen hun normale manier van zien terug te geven...zien dat vaak verstoord wordt door emotionele blokkades. Zo zien we maar weer hoe alles met alles samenhangt. Het boeiende is, dat Ik vandaag zelf ook nog enkele transformatie-processen mocht ondergaan. Het verruimen van zelf-kennis en het opruimen van beperkende lagen in mezelf via zo'n eenvoudig principe, het is de zoveelste openbaring. Ik "kijk" al uit naar het volgende wat jullie voor mij nog in petto hebben. HARTegroet.